Acasă EconomieIndustrie Sindicaliştii de la Romatsa se vaită de numărul mare al directorilor

Sindicaliştii de la Romatsa se vaită de numărul mare al directorilor

de GM

ILIESCU - ROMATSASindicaliştii de la Romatsa sunt nemulţumiţi de noua organigramă impusă de conducere, prin care ar fi fost create mai multe posturi de directori decât sunt în instituţiile similare din Germania şi Franţa, cu de peste trei ori mai mulţi angajaţi, şi cer retragerea şi rediscutarea documentului.

Potrivit sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), noua organigramă „prevede o căpuşare, crearea de posturi noi pentru clica politică”.

„Organigrama din 2007 prevedea şapte directori. În 2012, tot datorită presiunilor politice, am ajuns la o organigramă cu nouă directori, iar astăzi, datorită presiunilor politice şi aceloraşi interese, ni se prezintă o organigramă cu 13 directori, în condiţiile în care avem peste 1.500 de angajaţi. Seriviciul de trafic aerian din Germania, organismul similar ROMATSA, cu peste 5.000 de angajaţi, are doar trei directori. În Franţa, acelaşi furnizior, care are peste 7.000 de angajaţi, are patru directori”, a spus Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicali, citat de Mediafax.

El a mai spus că prezenta organigramnă a fost impusă cu încălcarea legii dialogului social.

La rândul lui, Alecu Florin Diaconu, alt lider sindical, a spus că, la întâlnirea cu directorul general Ion Aurel Stanciu, impusă de ministrul Transporturilor Ioan Rus, a cerut să fie anulată organigrama şi să fie întocmită una nouă care să permită Romatsa să rămână competitivă pe piaţa internaţională.

„De la 1 martie de când a intrat în funcţiune noua organigramă s-a intrat într-un lanţ continuu de ilegalităţi, s-a ajuns la haos, la o blocare a activităţii adminsitrative. Dacă eu azi depun o cerere de concediu, spre exemplu, nu se ştie cine o ia, cine o rezolvă. Acesta este motivul pentru care am cerut anularea tuturor deciziilor care au fost luate faţă de acestă organigramă, am cerut să o luăm de la capăt, să negociem şi să mergem pe principii acceptate de toţi”, a mai spus Tudorache.

El a subliniat că sindicaliştii nu cer salarii mai mari sau alte drepturi, ci sunt îngrijoraţi că „au fost create prea multe posturi de şefi, directori, şefi de servicii, care spre sfârşitul anului ar putea duce la blocarea activităţii”.

„Nu avem o problemă vizavi de salarizare. Nu cerem drepturi. Este îngrijorător că bugetul pe 2015 este făcut pentru un număr de 1.542 de salariaţi, iar organigrama prevede 1.618. Este o lipsă totală de profesionalism. Problema pe care o avem este că au fost create prea multe posturi de şefi, directori, şefi de servicii, care spre sfârşitul anului ar putea duce la blocarea activităţii”, a declarat Tudorache.

Directorul Romatsa, Ion-Aurel Stanciu, declara, luni, la o întâlnire cu reprezentanţii sindicaliştilor, desfăşurată la Ministerul Transporturilor, că „presiunile” acestora sunt „lipsite de substanţă atât timp cât noua structură organizatorică a regiei, care a intrat la 1 martie, nu prevede concedieri colective, concedieri individuale şi scăderi de salarii”.

din aceeasi categorie