Acasă Stiri InterneRegenerabila Săptămâna sustenabilităţii la EFdeN

Săptămâna sustenabilităţii la EFdeN

de M G

“Anul acesta am demarat săptămâna cu Ziua Responsabilității într-un workshop practic, organizat împreună cu Kultivă, proiect comunitar de grădinărit al Asociației SNK, în care am descoperit cât de uşor este să îţi cultivi singur salatele, verdețurile și legumele în mijlocul orașului”, se arată într-un comunicat al EFdeN.

Potrivit reprezentanţilor EfdeN, marți seară, într-un cadru informal, a fost inaugurat Campus HUB, spațiul verde deschis gratuit publicului, alimentat cu energie solară și acces la internet, care vine în sprijinul comunităţii printr-un spațiu în natură ce sporeşte creativitatea şi productivitatea.

De Ziua Arhitecturii, împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, profesorii şi studenţii au analizat evoluția viitorului prototip de casă solară ce va reprezenta România la “Solar Decathlon Middle East” în Dubai şi ce presupune proiectarea unei case solare, eficientă energetic și prietenoasă cu mediul.

Masa rotundă din Ziua Energiei, eveniment “energiaTa”, la care au participat reprezentanți ai mediului privat și administrativ, specialiști din mediul academic, ONG și media a avut ca subiect prosumatorii din România. Pentru facilitarea întregilor proceduri sunt necesare reglementări speciale pentru consumatorii și producătorii casnici, conform prosumatorilor ce au împărtăşit din experienţa proprie.

De Ziua Educaţiei, organizată alături de Universitatea Tehnică de Construcții București, aproximativ 400 de elevi de liceu şi profesori au descoperit cum teoria din domeniul ingineriei se pune în valoare în mod practic, prin intermediul facultăţii, a studenţilor şi a exemplelor aplicate.

“Anul acesta ne-am regăsit sâmbătă seara pentru a doua oară pe traseul Noaptea Caselor, alături de celelalte spaţii domestic culturale din Bucureşti. Pe lângă tururile ghidate ale casei EFdeN şi activităţile din Campus HUB, vizitatorii s-au bucurat de muzică live de la Gramofone şi au testat modele Segway de la Ninebot România, punându-și la încercare echilibrul și coordonarea”, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor EfdeN, prototipul de casă solară ce va reprezenta România la “Solar Decathlon Middle East” a început deja să prindă contur. Luna trecută, macheta acestuia a parcurs peste 5.000 de kilometri, pentru a ajunge la Dubai, unde va lua parte la expoziţia din cadrul Dubai Solar Show, în perioada 23-25 octombrie. Aceasta a marcat finalizarea celei de a treia predări intermediare din cadrul competiţiei.

 

din aceeasi categorie