Acasă MediuDezvoltare Durabila Romsilva scoate la licitație înființarea de perdele forestiere pe A2

Romsilva scoate la licitație înființarea de perdele forestiere pe A2

de L M

Romsilva alocă 1,7 milioane lei, fără TVA, pentru înfiinţarea de perdele forestiere de protecţie pe autostrada A2, judeţul Călăraşi, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Contractul ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 72 de luni. De mai mulți ani, Romsilva încearcă să creeze aceste perdele forestiere de-a lungul Autostrăzii Soarelui, micile porțiuni unde s-au făcut plantări începând să dea rezultate.

Contractul prevede „închirierea terenului aferent drumurilor de acces provizorii, de la primul drum permanent la amplasamentul perdelei forestiere, până la închiderea stării de masiv – 6 ani”, informează Agerpres. De asemenea, societatea care câştigă licitaţia trebuie să execute lucrări de pregătire a terenului şi a solului, respectiv să delimiteze terenul prin achiziţionarea de borne de beton şi amplasare de borne în teren.

Totodată, contractul mai prevede pregătirea mecanizată a terenului în vederea plantării cu realizarea următoarelor lucrări: curăţirea terenului de specii ierboase, scarificatul terenului pe toată suprafaţa, aratul terenului pe toată suprafaţa, discuitul terenului. În plus, firma câştigătoare trebuie să mai asigure „instalarea vegetaţiei forestiere pe suprafaţa de 35,862 ha, prin împădurire cu specii forestiere caracteristice zonei, cu respectarea principiului biodiversităţii, adecvate unităţii staţionale prezentate”.

Potrivit anunţului Romsilva, ofertantul/candidatul trebuie să facă dovada experienţei similare în lucrări de împăduriri şi să prezinte lista utilajelor din dotare cu care vrea să execute lucrările licitate.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 octombrie 2021, ora 15:00. Finanţarea se face de la bugetul de stat, iar tipul procedurii este licitaţia deschisă.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

din aceeasi categorie