Acasă Stiri InterneGaze Romgaz și-a crescut producția

Romgaz și-a crescut producția

de M G

Producţia de hidrocarburi a Romgaz a crescut în primele nouă luni ale acestui an cu 0,9% comparativ cu perioada similară din 2018 şi a totalizat 25,50 milioane barili echivalent petrol (bep), conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În trimestrul al treilea, producţia de hidrocarburi a însumat 8,06 milioane bep, în scădere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Producţia de gaz metan extras brut a fost, în perioada ianuarie-septembrie 2019, de 25,39 milioane bep (plus 0,7%), iar în trimestrul 3 de 8,03 milioane bep (minus 2,5%).

Gazul metan din producţia internă livrat către terţi a totalizat 37,1 TWh (minus 2,6%) în primele nouă luni şi 9 TWh în trimestrul al treilea, în scădere cu 10% faţă de perioada similară din 2018.

În primele trei trimestre, producţia de energie electrică a fost de 292,1 GWh (minus 61,1%), iar în perioada iulie-septembrie de 120,4 GWh (minus 57,7%).

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România.

Compania este admisă la tranzacţionare din anul 2013 pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra. Acţionar principal este statul român, cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în 1909, când a fost descoperit primul zăcământ de gaze naturale în Bazinul Transilvaniei, la Sărmăşel.

Romgaz face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

din aceeasi categorie