Acasă Stiri InternePetrol Revizie generală la Petrobrazi

Revizie generală la Petrobrazi

de M G

Revizia generală programată a rafinăriei Petrobrazi va începe vineri, 13 aprilie, va dura şase săptămâni şi va necesita un buget de peste 45 de milioane de euro, a anunţat OMV Petrom, într-un comunicat de presă.

În cadrul reviziei, vor fi efectuate lucrări de mentenanţă, inspecţii şi verificări ale instalaţiilor, precum şi investiţii de modernizare la o serie de instalaţii principale ale rafinăriei. După finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va creşte la patru ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani.

„Această revizie are în spate doi ani de planificare. Vrem să vă asigurăm că, deşi rafinăria va fi oprită timp de şase săptămâni, am luat măsuri astfel încât acest lucru să nu afecteze reţeaua de distribuţie carburanţi. În cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de intervenţii. Lucrările de mentenanţă şi modernizare ce urmează a fi realizate ne dau certitudinea că rafinăria va funcţiona în condiţii de siguranţă şi în următorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce şi mai mult. De asemenea, estimăm că revizia rafinăriei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Bugetul pentru acest proiect este de peste 45 de milioane de euro, care se adaugă celor peste 1,5 miliarde de euro investiţi în modernizare la Petrobrazi, în perioada 2005-2017.

Astfel, vor fi implicaţi în acest proiect 5.000 de muncitori calificaţi, cu 4.000 mai mult decât în perioadele de funcţionare normală, opt contractori principali, împreună cu 33 de subcontractori, 80% din aceştia fiind firme româneşti, şi vor fi verificate 3.720 de conducte şi 9.300 de echipamente electronice şi de automatizare.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de ţiţei anual şi poate acoperi necesarul de carburanţi anual pentru trei milioane de autovehicule.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane barili echivalent petrol în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 786 benzinării, la sfârşitul lui 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de circa 25,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2017.

din aceeasi categorie