Acasă Stiri ExterneAsia Pacific ReneSola vrea ca România să devină punctul său strategic de dezvoltare pentru Europa

ReneSola vrea ca România să devină punctul său strategic de dezvoltare pentru Europa

de M G

Ying LIU

Compania chineză ReneSola, lider în furnizarea de soluții fotovoltaice, își dorește ca România să devină un punct strategic de dezvoltare pentru Europa, un hub pentru produsele sale. Există chiar posibilitatea de a construi o fabrică, România fiind una dintre opțiunile ReneSola, pentru că țara noastră prezintă multiple avantaje, de la poziționarea geografică, până la forța de muncă.

ReneSola, înființată în anul 2005, pentru 11 ani consecutiv în prestigiosul Bloomberg NEF TIER 1 PV Module, este unul dintre cei mai importanți producători de panouri fotovoltaice din lume, cu o capacitate anuală de 10.000 MW, care va crește anul acesta cu 50%, până la 15.000 MW, prin finalizarea construcției a două noi capacități de producție, în Pakistan și China. Compania este capabilă să producă și să livreze toate tipurile de panouri fotovoltaice utilizate la nivel global.

„Dacă excludem piața asiatică, livrările cumulate ale ReneSola de panouri fotovoltaice însumează peste 40.000 MW”, a declarat Ying Liu, director de vânzări internaționale al grupului chinez, pentru Focus Energetic.

Potrivit acestuia, anul 2023 reprezintă un an cu investiții notabile. „Cel mai important lucru este că ReneSola își va crește capacitatea globală de producție de producție și bazele de operare în străinătate, păstrând avansul tehnologic și competitivitatea pe piața locală, sprijinind clienții cu cel mai bun serviciu pre și post-vânzare”, a adăugat Ying Liu.

„Acum, ținta noastră principală este Europa, iar România ar putea deveni un punct strategic al dezvoltării noastre pentru Europa. România prezintă numeroase avantaje: poziționare geografică, suprafață teritorială mare față de statele din regiune, climat favorabil investițiilor în parcuri fotovoltaice. România poate fi un punct strategic, fiind la răscrucea unor regiuni de interes pentru noi, precum Balcanii, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. Nici Ucraina nu trebuie uitată, chiar dacă acum este în război. În plus, România are port maritim. Având în vedere toți acești factori, intenționăm să realizăm localizarea producției, operațiunii, managementului, controlului calității și așa mai departe, astfel încât să putem reacționa mult mai rapid pentru partenerii noștri locali. În prezent, cea mai importantă țintă pentru noi este să găsim mai mulți parteneri pe termen lung pe piața din România, pentru beneficiul reciproc”, a adăugat reprezentantul ReneSola.

din aceeasi categorie