Acasă Stiri InternePetrol ”Promoția se întoarce” la Rompetrol

”Promoția se întoarce” la Rompetrol

de M G

Azamat ZHANGULOV

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KazMunaiGaz (KMG) International (KMGI), a lansat campania de vară „Promoția se reîntoarce”, prin care clienții Rompetrol au posibilitatea să câștige trei automobile Jeep Renegade și peste 1.100 de carduri Fill & Go de carburant, se arată într-un comunicat de presă. De remarcat, țițeiul kazah (care este prelucrat și la rafinăria Petromidia și aprovizionează benzinăriile Rompetrol), chiar dacă încărcat în porturi rusești, nu este supus sancțiunilor. Mai mult, pentru a înlătura orice confuzie, este denumit „KEBCO” (Kazakh Export Blend Crude Oil). Pe de altă parte, KazMunaiGaz International (fosta Rompetrol), a numit o nouă conducere la companie: Ilyas Kuldzhanov, în funcția de director general executiv și Azamat Zhangulov, președinte al Consiliului de Administrație.

Cu o durată de 92 de zile (9 iunie – 8 septembrie), „Promoția se reîntoarce” este cea mai lungă campanie derulată în stațiile Rompetrol și oferă clienților energia pentru noi experiențe, dar și o invitație să redescopere România. Fiecare achiziție de minimum 150 de lei din cele 435 de stații participante (Rompetrol, Rompetrol Partener și Rompetrol Express) generează un cod promoțional unic, reprezentând o șansă de câștig pentru fiecare client. În plus, clienții înrolați în programul de Rompetrol go au șanse duble de câștig pentru marile premii – cele trei automobile Jeep Renegade. Premiile acordate pe perioada promoției constau în trei automobile Jeep Renegade, 13 premii săptămânale – carduri Fill & Go în valoare unitară de 500 de lei și 1.104 carduri Fill & Go, în valoare de 150 de lei fiecare, acordate câte unul pe oră. Valoarea totală a premiilor se ridică la circa 490.000 lei (TVA inclus), peste 100.000 de dolari, se precizează în comunicat.

Premiile pot fi câștigate în baza oricărei achiziții în valoare de cel puțin 150 de lei pentru carburant auto (benzine, motorine, GPL), serviciul car-wash și pentru produsele disponibile în stații și restaurante ”hei”, ulterior înscrierii codului promoțional tipărit pe bonul fiscal/nefiscal. Înscrierea codului promoțional se realizează prin SMS (la numărul 1862), Whatsapp (la numărul 0759 055 343), website (www.rompetrol.ro) și Mobile App – Rompetrol go (disponibilă în Google Play Store și Apple App Store).

Țițeiul kazah se numește KEBCO

Reamintim, Uniunea Europeană a aprobat, în 3 iunie 2022, al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care prevede o renunțare etapizată la țițeiul și produsele petroliere de origine rusă. Implementarea acestei măsuri va dura 6 luni pentru țiței și până la 8 luni în cazul produselor petroliere. Aceste restricții nu se aplică achizițiilor de țiței din terțe țări și livrate pe cale maritimă, dacă un astfel de țiței este încărcat în sau tranzitează Federația Rusă.

Astfel, compania națională de petrol și gaze KazMunayGas (KMG), cât și alte companii producătoare de țiței din Kazahstan, desfășoară activități de informare a clienților săi cu privire la lipsa restricțiilor în legătură cu operațiunile cu țițeiul kazah, care este transportat pe teritoriul Federației Ruse, se arată într-un comunicat de presă.

În acest moment, țițeiul din Kazahstan se comercializează sub cotațiile Urals și Siberian Light. Începând cu această lună (luna iunie 2022), în actele comerciale pentru vânzarea țițeiului kazah (certificatul de origine a mărfii), care este livrat prin conducta Atyrau – Samara și încărcat în porturile rusești, se va menționa denumirea de țiței „KEBCO” (Kazakh Export Blend Crude Oil). Acest lucru este necesar pentru diferențierea pe piață a țițeiului de origine kazahă, se precizează în comunicat.

KazMunayGas, împreună cu autoritățile de stat ale Republicii Kazahstan, desfășoară activități prentru a minimiza consecințele negative ale sancțiunilor internaționale asupra exporturilor țițeiului kazah. „KMG depune toate eforturile pentru a asigura un export stabil și în condiții de siguranță pentru țițeiul kazah. S-a ajuns la înțelegerea privind accesul nelimitat la țițeiul care tranzitează Federația Rusă, pe piața europeană, fapt care va permite asigurarea cu țiței propriu a rafinăriei Petromidia, deținută de KMG International, precum și a altor clienți ai țițeiului nostru”, a declarat Magzum Myrzagaliev, directorul executiv al KazMunayGas – compania națională de petrol și gaze din Kazahstan.

O nouă echipă de conducere pentru KMG International

Compania națională petrol și gaze din Kazahastan – KazMunayGas (KMG) își consolidează prezența și perspectivele de dezvoltare în regiunea Mării Negre prin numirea lui Ilyas Kuldzhanov în funcția de director general executiv al KMG International (KMGI) și a lui Azamat Zhangulov – noul președinte al Consiliului de Administrație al KMGI. KMG este unicul acționar al Grupului KMG International.

Azamat Zhangulov are o vastă experiență, de peste 20 de ani, în industria petrolului și gazelor. În perioada 2012 – 2016, acesta a ocupat funcția de vicepreședinte senior al KMG International, iar parcursul său profesional include diferite poziții de conducere în cadrul KMG Group. 

Ilyas Kuldzhanov activează de peste un deceniu în sectorul de petrol și gaze, ocupând anterior diferite funcții de conducere în cadrul Fondului Suveran de Investiții al statului kazah – Samruk – Kazyna, KazMunayGas, Petroleum Operating și Spectrum Geo. De asemenea, acesta a fost în perioada 2013 – 2014 consilier al directorului general al KMG International, fiind familiarizat atât cu activitățile și operațiunile Grupului, dar și cu particularitățile sectorului de profil din România și regiune.

Ilyas Kuldzhanov a absolvit Universitatea de Stat din Omsk – specializare Afaceri Internationale, Universitatea de Stat din Moscova – specializare Relații Internaționale, Universitatea Tehnică Kazah-Britanică – specializare Ingineria Petrolului și urmează în prezent studiile doctorale, în același domeniu, la Universitatea Nazarbayev din Nur-Sultan, Kazahstan.

KMG International, cu sediul în Amsterdam (Țările de Jos), își desfășoară principalele operațiuni în Europa de Est și Asia Centrală. Cu aproximativ 6.000 de angajați, principalele activități derulate de Grup constau în operațiuni comerciale majore cu petrol și produse petroliere (trading), rafinare și petrochimie, distribuție (retail) și marketing, precum și alte servicii în domeniul petrolului, foraj de puțuri și servicii industriale integrate – EPCM (inginerie, achiziții, construcții și management de proiect).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare și complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă rețea de distribuție carburanți în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria și Georgia), cât și prin diverși parteneri din regiunea Europei Centrale și de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

Rompetrol Downstream este divizia de retail a Grupului KMG International în România. La finele lui 2021, Rompetrol Downstream gestiona o rețea de distribuție formată din 1.207 puncte de comercializare (stații proprii Rompetrol, Rompetrol Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 metri cubi). În plus, compania operează la nivel național și 6 depozite de carburați, circa 200 de puncte de încărcare auto cu gaz petrolier lichefiat – GPL și peste 7.000 puncte de distribuție GPL casnic/butelii Rompetrol.

În acord cu nevoile și așteptările clienților, stațiile Rompetrol și-au continuat evoluția și în ultimii ani, atât prin deschiderea de noi stații la nivel național, cât și prin implementarea noului concept lansat la finele lui 2020, care a vizat alinierea elementelor constructive exterioare la tendinţele actuale şi o optimizare a spaţiului de producţie destinat produselor gastro. Mai mult, prin extinderea și diversificarea gamelor de produse și servicii oferite, inclusiv posibilitatea încărcării maşinilor electrice sau aplicații mobile, stațiile Rompetrol au devenit centre de servicii și furnizor de energie pentru clienți.

din aceeasi categorie