Acasă Stiri Interne Proiectul #UcenicElectrician crește

Proiectul #UcenicElectrician crește

de M G

”Programului ”Ucenic Electrician”, înființat de operatorul Distribuție Oltenia (companie membră a Grupului CEZ în România) în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea îi lipsea o mică parte pentru a se considera complet: județul Olt. Astfel, începând cu anul școlar 2021 – 2022 ”inima” Distribuție Oltenia devine întreagă, reușind să se extindă în toate județele în care operatorul își desfășoară activitatea și are nevoie de colegi noi”, se arată într-un comunicat de presă.

La dispoziția tinerilor care se pregătesc pentru clasa a IX-a și doresc să facă performanță în acest domeniu se pun la bătaie 24 de locuri, iar primul pas pe care ei trebuie să-l facă este să se înscrie, se mai arată în comunicat.

În 2016, atunci când operatorul Distribuție Oltenia declara că va rămâne alături de comunitatea locală, fiind inima distribuției de energie electrică în Oltenia, începea să prindă contur și proiectul pilot #UcenicElectrician în Argeș și Dolj, primele județe partenere din proiect. În acest an se completează lista județelor, în cadrul unui proiect al companiei Distribuție Oltenia în care se numără 7 laboratoare modernizate, aproximativ 300 de beneficiari ai proiectului, înscriși în anul școlar 2020-2021, 10 tineri deja angajați și altă generație care își așteaptă rândul pentru internship și apoi angajare.

Operatorul Distribuție Oltenia și-a atins obiectivele de a oferi un loc de muncă sigur pentru cei care își doresc excelență în domeniul energetic și de a contribui la creșterea diversității în această industrie (peste 20 de fete deja înrolate în proiect, 1 fată în internship).

Anul acesta, provocarea este lansată de Distribuție Oltenia și celor 24 de fete și băieți care vor forma o echipă în județul Olt, cu scopul clar de a arăta că ”meseria este brățară de aur”, se mai arată în comunicat.

Printre beneficiile aduse elevilor de proiectul #UcenicElectricianse numără: un bagaj de cunoștinte solide din domeniu, teoretice și practice, pentru integrarea pe piața muncii și pentru angajarea în Distribuție Oltenia, dar nu numai; ateliere de dezvoltare personală, susținute de specialiști din domeniu; laboratoare cu aparatură modernă unde vor putea exersa ceea ce învață, dar și tablete pentru conexiunea permanentă la proiect sau susținerea Școlii online. De asemenea, primii 5 elevi din fiecare clasă vor obține, în baza unor criterii de performanță, burse lunare a câte 200 lei/lună, suplimentar față de sprijinul financiar oferit de către stat elevilor din școlile profesionale și, în plus, există un internship plătit, timp de 6 luni, după terminarea celor 3 ani de școală, în echipa Distribuție Oltenia sau la parteneri.

La acest program participă Liceul Astra din Pitești, Colegiul Tehnic Energetic din Craiova, Liceul Energetic din Târgu Jiu, Liceul de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin, Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria, Liceul Tehnologic Ferdinand I din Râmnicu Vâlcea și Liceul Alexe Marin din Slatina.

din aceeasi categorie