Acasă Stiri ExterneEuropa Profitul Danone a scăzut pentru prima dată în ultimul deceniu

Profitul Danone a scăzut pentru prima dată în ultimul deceniu

de GM

Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, a raportat primul declin al câştigurilor anuale în peste un deceniu, după ce a retras în mai multe ţări din Asia loturi de lapte praf pentru sugari, din cauza riscului de botulism în unele produse, transmite Bloomberg. Profitul ajustat pe acţiune a scăzut anul trecut cu 7,6%, la 2,78 miliarde euro (3,82 miliarde dolari), a anunţat grupul francez. Analiştii estimau câştiguri de 2,84 miliarde euro.

Danone se aşteaptă ca 2014 să fie marcat de o cerere lentă a consumatorilor din Europa şi de volatilitatea cursului de schimb în pieţele emergente.

„Creşterea organică a vânzărilor şi a marjei de profit va varia foarte mult pe parcursul acestui an. Grupul se aşteaptă la o creştere profitabilă, sustenabilă, din a doua jumătate a lui 2014”, se arată într-un comunicat al grupului, citat de Agerpres.

În 2013, vânzările au crescut cu 4,8%, la 21,2 miliarde euro, peste estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 4,7%. Pentru acest an, compania are ca obiectiv majorarea vânzărilor între 4,5 şi 5,5%.

Grupul Danone, prezent în 120 de ţări, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi a alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul Danone a înregistrat în 2012 vânzări de peste 20 miliarde euro.

Danone România este lider de piaţă în categoria produselor lactate proaspete. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Bună.

din aceeasi categorie