Acasă Economie Premiu la Paris pentru CIGRE Next Generation Network Romania

Premiu la Paris pentru CIGRE Next Generation Network Romania

de L M

Munca depusă pentru profesionalizarea tinerei generații de energeticieni depusă de președintele din România a CIGRE Next Generation Network, Bogdan Leu, a fost recunoscută prin premiul ce i-a fost decernat la reuniunea de la Paris a organizației. CIGRE este una dintre cele mai vechi organizații din lume dedicată experților din domeniul energetic. În perioada 25-30 august, la Paris, s-a desfășurat CIGRE Paris Session 2024.

Bogdan Leu, președintele CIGRE Next Generation Network Romania, a primit distincția „NGN Significant Contribution Award”, în deschiderea celei mai importante conferințe tehnice la nivel mondial dedicate sectorului electroenergetic – CIGRE Paris Session 2024, ținută la Paris, între 25-30 august, se arată într-un comunicat de presă al CIGRE România.

Premiul a fost acordat „pentru contribuția valoroasă adusă de Bogdan Leu și echipa sa din România în profesionalizarea și creșterea expertizei tehnice a tinerei generații de energeticieni”, precizează comunicatul.

Evenimentul de la Paris a reunit 4.500 de experți internaționali din peste 100 de țări și circa 300 de companii care și-au prezintat cele mai noi tehnologii. Delegația României a fost formată din circa 50 de persoane și 10 companii din sectorul energetic.

CIGRE Paris Session este un eveniment bienal cu o istorie de peste 100 de ani în lumea energeticii, fiind locul unde sunt prezentate și dezbătute cele mai noi tehnologii și provocări din domeniul sistemelor electroenergetice. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 1921, la Paris, ca urmare a dezvoltării semnificative a sectorului energetic după Primul Război Mondial, când au început să fie construite primele sisteme energetice regionale. Astfel, din nevoia de cooperare internațională a luat naștere CIGRE (Conseil International des Grands Réseaux Electriques), care, ulterior, în 1930, s-a dezvoltat într-o organizație propriu-zisă deschisă profesorilor, cercetătorilor, practicienilor și altor experți tehnici din sectorul energetic.

Bogdan Leu a studiat ingineria energetică la Universitatea Politehnica București, Facultatea de Energetică, iar în anul 2019 și-a finalizat studiile de Master la Institut Politechnique de Grenoble. În anul 2023 a obținut titlul de doctor în inginerie electrică cu o teză intitulată „Contribuţii la monitorizarea şi controlul echipamentelor primare din staţiile electrice de medie şi înaltă tensiune”. Bogdan Leu este Research & Innovation Project Manager în cadrul Transelectrica, unde conduce proiecte inovatoare pentru digitalizarea rețelei electrice de transport.

din aceeasi categorie