Acasă EconomieBanci & Asigurari Premieră: plângere penală pentru deșeuri îngropate

Premieră: plângere penală pentru deșeuri îngropate

de L M

La o lună de la înăsprirea sancțiunilor pentru nerespectarea regimului deșeurilor, a apărut și prima plângere penală pentru gunoaie îngropate. Culmea este că reclamația este la adresa unei companii la care statul este unicul acționar. Mai exact, este vorba de o companie a Primăriei Sectorului 3. Bineînțeles, imediat au apărut reacții care direcționează această sancțiune către o reglare de conturi cu iz politic. Totuși, este vorba de gunoaie îngropate.

„În urma unui control realizat în data de 05 mai, la stația de sortare din Sectorul 3 al Capitalei, deținută de SD3 Salubritate și Deszăpezire S3 SRL, comisarii din Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului București au identificat un teren de aproximativ 4.000 mp, aflat în incinta amplasamentului, pe suprafața căruia există indicii clare că ar fi fost îngropate deșeuri din construcții, amestecate cu deșeuri din plastic, ceramică și materiale lemnoase”, a anunțat Garda Națională de Mediu pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform prevederilor legale, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu – actul de reglementare fiind suspendat de instanța de judecată – și au înaintat organelor de cercetare penală o plângere pentru comiterea infracțiunii de îngroparea deșeurilor.

În data de 06 aprilie, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, o ordonanță de urgență prin care incendierea sau îngroparea deșeurilor au devenit infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani, completează anunțul Facebook.

Ce nu se spune în postare este că firma incriminată fost înființată prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 240/2017, „cu scopul de a presta un serviciu de salubrizare de calitate și urmărind totodată protecția mediului înconjurător și a sănătății cetățenilor Sectorului 3”, potrivit site-ului companiei.

din aceeasi categorie