Acasă Stiri ExterneEuropa Premiaţi de Eurelectric

Premiaţi de Eurelectric

de M G

eurelectricUn student român a reuşit să cucerească medalia de argint acordată de către Eurelectric la Convenţia şi Conferinţa din acest an. Reamintim, în cadrul Uniunii Europene (UE), Eurelectric reprezintă industria energiei electrice în afacerile publice, în particular în legătură cu instituţiile legislative ale UE, cu scopul promovării la nivel politic a intereselor membrilor săi. Începând cu anul 2002, IRE este membru cu drepturi depline al Eurelectric, calitate în care poate să îşi exprime punctele de vedere la consultările prin care se defineşte viitorul industriei energiei în Europa.

Studentul ieșean Răzvan Mihai Pricope s-a clasat pe locul 2 la competiția „E-lectricity: the power sector goes digital”, organizată de Eurelectric, în condiţiile în care în competiție au fost înscriși studenți din 32 de țări, care au participat cu diverse lucrări: infografic, video sau animație.

“Începând cu anul 2004, Institutul Național pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie (n.r. – IRE – asociație ce reprezintă industria energetică din România la Eurelectric) a fost o prezență constantă la Convenția și Conferințele Eurelectric. De fiecare dată am promovat, prin Secția de Tineret a IRE, pe cei mai merituoși studenți politehnişti, asigurându-le deplasarea și participarea la unul dintre cele mai importante evenimente energetice europene”, a declarat Ovidiu Pop, director general Verbund România și președinte a IRE.

Și în acest an, echipa de 5 studenți români, formată din Ramona Huluba, Dana Ciupageanu și Mihaela Teliceanu (de la Universitatea Tehnică București) şi Tiberiu Latis și Răzvan Pricope (de la Universitatea Tehnică Iași), cu susținerea lui Ramiro Eduard Angelescu, director Electrica, a avut o prestație remarcabilă și apreciată de către participanții la Convenţia şi Conferința Eurelectric.

„Este de apreciat susținerea companiilor CEZ România, Elsaco, Engie România, Romelectro Group, Transelectrica, Verbund România şi Vestas România pentru acești tineri talentați, care obțin rezultate în competițiile internaționale. Adresez sincere aprecieri şi respect corpului didactic al Universității Iaşi, cu precădere domnului profesor Mihai Gavrilaş, care i-a îndrumat și motivat pe cei doi studenți ieșeni”, a mai spus Ovidiu Pop, care a adăugat că are convingerea că „investind în tineri, sectorul energetic și asociația IRE au viitorul asigurat, pentru că succesul este de partea cealaltă a eșecului”.

În perioada 6 – 8 iunie, la Vilnius, Lituania, a avut loc Convenția și Conferința Eurelectric, manifestarea din acest an axându-se pe digitalizarea sectorului energetic și pe impactul acesteia asupra tuturor aspectelor legate de lanțul de valori. Ca în fiecare an, şi în cadrul manifestării de la Vilnius, Eurelectric a organizat o competiţie pentru studenţii din ţările membre ale organizaţiei.

La Conferinţa Eurelectric din Capitala lituaneană s-au dezbătut aspecte legate de provocările, complexitatea și implicațiile unei economii digitalizate aât asupra consumatorilor, cât și asupra industriei energetice. Printre temele discutate în cadrul conferinței s-au numărat “Decarbonizarea într-o lume interconectată și digitală”, “Atragerea și autorizarea clienților în direcţii noi inteligente”, “Creșterea valorii reţelei inteligente”, “O piaţă a energiei electrice mai inteligente în era digitală”, “Guvernarea şi politica, desincronizate de la schimbările rapide ale lumii?”.

din aceeasi categorie