Acasă Analize Pregătiri pentru Davos

Pregătiri pentru Davos

de M G
Klaus Schwab

Klaus Schwab

Peste 40 de şefi de stat şi de Guvern se reunesc săptămâna aceasta la Davos, Elveţia, pentru a discuta provocările şi consecinţele celei de “a patra revoluţii industriale”, au anunţat organizatorii Forumului Economic Mondial(WEF), citaţi de AFP, transmite Agerpres.

Printre şefii de stat şi de Guvern figurează Mauricio Marcri (Argentina), Justin Trudeau (Canada), Alexis Tsipras (Grecia), Joe Biden (SUA), David Cameron (Marea Britanie), Manuel Valls (Franţa), Joachim Gauck (Germania) şi Benjamin Netanyahu (Israel).

De asemenea, circa 2.500 de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi lideri de opinie vor participa la cea de a 46-a ediţie a Forumului Economic Mondial, care se va desfăşura în perioada 20-23 ianuarie în staţiunea elveţiană de schi Davos.

“Cea de a patra revoluţie industrială se referă la fuziunea tehnologiilor, care are efecte importante asupra sistemelor politice, economice şi sociale”, a declarat preşedintele fondator al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab. “Obiectivul reuniunii din acest an este să pună la punct un sistem comun de comprehensiune al acestei revoluţii industriale”, a adăugat Schwab.

Pe lângă cea de a patra revoluţie industrială, o altă temă de discuţie la Forumul de la Davos va fi încetinirea economiei mondiale, într-un context marcat de o inflaţie redusă şi scăderea preţurilor la materiile prime. Printre participanţii care vor avea un cuvânt de spus pe acest subiect se numără preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, preşedintele Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, precum şi guvernatorii băncilor centrale din Canada, Anglia, Franţa, India, Japonia, Mexic, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi Elveţia.

Organizatorii Forumului de la Davos au mai anunţat că la ediţia din acest an va participa cea mai importantă delegaţie americană. Pe lângă vice-preşedintele Joe Biden şi secretarul de stat John Kerry vor fi prezenţi şi secretarii Apărării, Ashton Carter, Sănătăţii, Sylvia Matthews Burwell, Trezoreriei, Jacob Lew, Comerţului, Penny Pritzker, şi Justiţiei, Loretta Lynch, precum şi numeroşi guvernatori, senatori şi membri ai Camerei Reprezentanţilor.

În schimb, organizatorii Forumului de la Davos au retras invitaţia de participare adresată anterior Coreei de Nord, după ultimele teste nucleare efectuate de Phenian. La începutul acestei luni, Coreea de Nord a anunţat că ministrul Afacerilor Externe va participa la Forumul de la Davos, o premieră în ultimii 18 ani. Însă, câteva zile mai târziu, regimul de la Phenian a anunţat că a testat o bombă cu hidrogen, ceea ce a declanşat un val de critici internaţionale.

din aceeasi categorie