Acasă Stiri Interne Platformă dedicată pentru prosumatori la Delgaz Grid

Platformă dedicată pentru prosumatori la Delgaz Grid

de M G

Delgaz Grid face un nou pas în procesul de digitalizare a serviciilor şi pune la dispoziţia viitorilor prosumatori o platformă dedicată, pe site-ul delgaz.ro, unde aceştia pot depune simplu şi rapid documentaţia necesară pentru racordarea la reţea şi obţinerea statutului de producător de electricitate din surse regenerabile.

„Venim în sprijinul viitorilor prosumatori cu o nouă funcţiune a site-ului nostru şi îi încurajăm să o folosească, în primul rând pentru că depunerea online a documentelor le reduce timpul alocat acestui proces în comparaţie cu deplasarea la centrele noastre. Cererea de prosumator, în esenţă destul de complexă, devine uşor de completat prin intermediul noii platforme”, a declarat Mihaela Cazacu, directorul general adjunct al Delgaz Grid, conform unui comunicat de presă.

Clienţii vor accesa cu uşurinţă meniul „Prosumatori”, prin crearea unui cont pe delgaz.ro sau prin logarea la contul deja existent. După completarea datelor de identificare, clienţii vor răspunde la câteva întrebări şi, în funcţie de informaţiile venite din partea acestora, platforma le va genera în mod automat formularul adecvat de cerere de prosumator.

În continuare, clienţii pot depune documentaţia pentru a deveni prosumatori şi la Centrele de Relaţii cu Publicul ale Delgaz Grid, platforma dedicată de pe site-ul delgaz.ro fiind un canal alternativ de comunicare.

Platforma online va fi dezvoltată în continuare cu noi funcţionalităţi, astfel încât experienţa clienţilor în procesul de racordare la reţeaua de distribuţie să fie cât mai plăcută.

„Tot mai mulţi români sunt interesaţi să devină prosumatori, producându-şi energia necesară cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Dacă în anul 2020, numărul prosumatorilor racordaţi la reţeaua de distribuţie a Delgaz Grid era în jur de 60, la finele lunii martie a. c. era de aproape 8.000, iar pentru acest an compania estimează că va integra circa 12.000 de noi prosumatori”, se menţionează în comunicat.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3 miliarde de euro.

din aceeasi categorie