Acasă Stiri ExterneAmerica Petrol mai ieftin

Petrol mai ieftin

de GM

Preţul petrolului a scăzut miercuri cu peste 2 dolari, coborând sub 90 de dolari pe baril pe piaţa SUA, din cauza temerilor privind impactul situaţiei economice dificile asupra cererii. Dacă şi ţiţeiul Brent, tranzacţionat pe piaţa londoneză, se ieftineşte, ar trebui să urmeze o diminuare a preţurilor carburanţilor şi pe piaţa din România.

Referinţa de la New York a coborât cu 2,3 dolari (2,5%), la 89,59 dolari/ baril, deşi un raport al American Petroleum Institute, organizaţie finanţată de companiile petroliere din SUA, a anunţat scăderea stocurilor de petrol şi mărfuri conexe, în timp ce analiştii anticipau o evoluţie pozitivă, potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax.

Încrederea din piaţă este influenţată negativ de datele economice din China, a căror deteriorare anunţă o posibilă restrângere a cererii pentru ţiţei. China este al doilea mare consumator de petrol din lume după Statele Unite, iar datele prezentate la Beijing au indicat cea mai slabă creştere a sectorului serviciilor din ultimele opt luni.

Sentimentul negativ privind cererea a fost alimentat şi de datele privind sectorul serviciilor şi industria manufacturieră din zona euro, aflate în scădere pentru cea de-a patra lună consecutiv.

Situaţia din industria serviciilor s-a deteriorat şi în Marea Britanie, unde compania de cercetare de piaţă Markit apreciază că economia se apropie de o stagnare prelungită.

din aceeasi categorie