Acasă MediuDezvoltare Durabila Penurie de biciclete din cauza COVID-19

Penurie de biciclete din cauza COVID-19

de L M

În Europa, inclusiv în România, este penurie de biciclete, pentru că lumea și-a ajustat mijloacele de transport din cauza COVID-19. Comenzile pentru cumpărarea de biciclete date acum un an abia acum sunt onorate, susțin distribuitorii de biciclete. Nici bicicletele pentru copii nu au scăpat de problemă, mai ales că producătorii s-au concentrat pe cererile din partea celor mari.

„În privinţa vânzării bicicletelor, piaţa e cam subţire fiindcă nu prea sunt biciclete disponibile, toate modelele sunt în întârziere, avem acces acum la biciclete la care am făcut precomenzi în urmă cu un an, din acele precomenzi am primit de la un anumit brand, noi distribuim trei branduri, două dintre acestea au trimis foarte puţin din comenzile făcute”, a declarat Gyorgy Levente, proprietarul unui magazin şi service de biciclete din Târgu Mureş, informează Agerpres.

„Explicaţia pentru faptul că nu sunt biciclete în toată Europa este aceea că există o supracerinţă de biciclete, lumea a început să meargă cu bicicleta. Au cumpărat biciclete nişte oameni care nici nu credeam că se urcă pe bicicletă vreodată. Aceasta este explicaţia de ce se întârzie transportul. Sunt promisiuni că mai primim undeva în luna septembrie, fiindcă această criză de biciclete şi de accesorii – fiindcă nu sunt nici piese – s-a simţit încă din august. În toată Europa este aşa, toate depozitele sunt goale. Pandemia a avut într-adevăr un rol important fiindcă oamenii s-au simţit închişi şi cum s-a permis accesul afară, pentru sport şi mişcare, toată lumea a cumpărat biciclete. Era un motiv în plus ca să iasă la mişcare, mai ales că erau limitate activităţile sportive. Atunci acesta a fost un mod de a ieşi în natură”, a precizat Gyorgy Levente.

El a spus că cererea este în continuare foarte mare, deşi preţurile au crescut cu cel puţin 15%, atât la biciclete, cât mai ales la piese de schimb.

Și la bicicletele pentru copii este criză, întrucât unii producători au renunţat să mai facă anumite modele pentru cei mici, „fiindcă sunt cerinţe pentru cele pentru adulţi şi nu au capacitate”.

„Acest sport a prins aripi, sunt tot mai mulţi pasionaţi care ies cu bicicletele”, a completat Gyorgy Levente.

 

din aceeasi categorie