Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Panourile solare scumpe și reciclarea bateriilor uzate, provocări mari în Bangladesh

Panourile solare scumpe și reciclarea bateriilor uzate, provocări mari în Bangladesh

de GM

panouri solareMinistrul pentru Putere și Energie din Bangladesh, Nasrul Hamid, a declarat că există două provocări majore în ceea ce privește promovarea energiei regenerabile, în special sistemele fotovoltaic individuale din întreaga țară, scrie publicaţia The Bangladesh Today.

„Prețul ridicat al panourilor solare și reciclarea bateriilor folosite în cele 3,5 milioane de SHS (solar home system= sisteme fotovoltaice de sine stătătoare) sunt provocările”, citat de thebangladeshtoday.com.

Autoritatea de Dezvoltare Durabilă și Energie Regenerabilă (Sreda), în asociere cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), au organizat un seminar privind energiile regenerabile în Biydut Bhaban.

Ministrul Nasrul Hamid a declarat că aproximativ 60.000 de SHS sunt instalate în fiecare lună în zonele rurale aflate în afara rețelei. O mare problemă este că oamenii nu știu dacă aceste panouri solare sunt eficiente sau nu.

„Dar oamenii folosesc aceste panouri ca și cum acestea le-ar schimba stilul de viață foarte repede în moduri diferite care i-ar conecta cu restul lumii ca și când s-ar uita la TV”, afirmă el.

Ministrul Energiei din Bagladesh a precizat totodată că atunci când bateriile se descarcă, oamenii nu știu cum să le recicleze. Ei aruncă bateriile în râuri, poluându-le în cele din urmă.

Ministrul a declarat că guvernul a creat Sreda, un organism de reglementare pentru dezvoltarea și controlul sectorului energiei regenerabile.

din aceeasi categorie