Acasă EconomieComunicatii & IT Pachet educaţional în 18 scoli din Alba Iulia de la Telekom România

Pachet educaţional în 18 scoli din Alba Iulia de la Telekom România

de M G

Operatorul de telefonie Telekom Romania a semnat cu Primaria Municipiului Alba Iulia un protocol pentru implementarea componentei de Smart Education, ca parte a proiectului pilot de oraş inteligent “Alba Iulia Smart City 2018”, se arată într-un comunicat al companiei.

În urma semnării protocolului, compania de telecomunicaţii implementează, în 18 unităţi de învaţământ din oraş, alături de partenerul său Adservio, un pachet educaţional integrat, care cuprinde licenţa pentru platforma Adservio de management educaţional “Catalogul electronic” şi dotarea cu 690 de tablete pentru profesori echipate cu SIM-uri de date mobile cu trafic de internet inclus.

”Așa cum am anunțat deja, experiența acumulată de Telekom Romania în dezvoltarea și în implementarea tehnologiilor Smart City va fi prezentă și la Alba Iulia în cadrul mai multor proiecte de acest tip. Cel dintâi pas este făcut alături de partenerii noștri de la Adservio, lansând componenta de Smart Education. Sunt bucuros că Telekom Romania poate pune amprenta tehnologiei viitorului și în educație. Pentru că asumarea tehnologiilor digitale, prin intermediul Telekom Romania, reprezintă deschiderea ușii către un viitor inteligent”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business, Telekom Romania.

Pachetul implementat de Telekom Romania oferă acces profesorilor, directorilor și reprezentanților secretariatelor unităților de învățământ, precum și elevilor, părinților, reprezentanților Primăriei și Inspectoratului școlar la datele disponibile în ”Catalogul electronic”. Pentru 690 de utilizatori (profesori, reprezentanți ai Primăriei și ai Inspectoratului Școlar Județean) sunt puse la dispoziție tablete Samsung Galaxy TAB E, echipate cu SIM-uri de date  pentru profesori, directori și secretari ai unităților de învățământ. Acești utilizatori beneficiază de traininguri pentru folosirea eficientă a tuturor capabilităților platformei de management educațional.

“În 2018, împreună cu Telekom Romania, ne propunem să depăşim numărul de 500.000 utilizatori şi să ne extindem pe mai multe pieţe din Europa. Vom continua expansiunea la nivel naţional şi vom îmbunătăţi soluţia cu noi module şi funcţii, scopul final fiind acela de a susţine activitatea tuturor celor implicaţi în sistemul educaţional din România: directori, secretari, profesori, elevi şi părinţi. Încheiem 2017 cu o creştere de 150% a numărului de şcoli care beneficiază de platforma noastră faţă de 2016; avem peste 5000 de profesori care o utilizează din totalul de peste 200.000 de utilizatori în prezent. Prin parteneriatul cu Telekom ne-am propus să eficientizăm procesul de digitalizare a educaţiei la nivel naţional”, arată Alexandru Holicov, fondatorul Adservio.

Platforma Adservio oferă o utilizare multinivelară, oferindu-le părinților un instrument de monitorizare a performanței educaționale a copilului, profesorilor – un instrument de administrare simplă și eficientă însoțit de o metodologie avansată de predare, iar elevilor – o experiență de învățare mai creativă și mai plăcută.

Platforma a fost creată în 2008 și a fost implementată, până în prezent în peste 150 unităţi școlare din Romȃnia. Ea oferă atât utilizatorilor din țară, cât și celor din străinătate accesul la un catalog digital și la informaţii şcolare complexe, prin intermediul desktopului, laptopului, a tabletei sau a telefonului mobil.

din aceeasi categorie