Acasă Stiri ExterneEuropa Nord Stream şi-a dublat capacitatea

Nord Stream şi-a dublat capacitatea

de GM

Cea de-a doua conductă a gazoductului Nord Stream, care leagă Rusia de Europa trecând pe sub Marea Baltică, a fost instalată în totalitate, ceea ce ar permite dublarea capacităţilor sale până la sfârşitul anului 2012, a anunţat Nord Stream AG, consorţiul însărcinat cu proiectul, informează AFP, preluat de Agerpres.

„Nord Stream a instalat a doua conductă”, a indicat consorţiul într-un comunicat, subliniind că această etapă a fost realizată înainte de termen. Iniţial, era prevăzut ca gazoductul să fie instalat spre sfârşitul anului 2012. Conducta ar urma să devină operaţională spre sfârşitul anului, crescând capacităţile de transport ale gazoductului, de la 27,5 miliarde de metri cubi pe an în prezent, la 55 miliarde de metri cubi, a adăugat Nord Stream AG.

Consorţiul apreciază că acest volum de gaz corespunde nevoilor a 26 de milioane de locuinţe europene.

Gazoductul, cu o lungime de aproximativ 1.220 km, a început în noiembrie să furnizeze Europei gaz rusesc, o alegere dictată de voinţa de a evita repetarea întreruperilor de livrare ocazionate în particular de litigiile dintre Rusia şi Ucraina. Livrările de gaz rusesc reprezintă mai mult de un sfert din nevoile de aprovizionare cu gaz ale ţărilor UE.

din aceeasi categorie