Acasă Economie Noi avioane la Blue Air

Noi avioane la Blue Air

de GM

Noul proprietar al Blue Air – Airline Management Solutions, care a preluat în luna mai fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, intenţionează să extindă flota, prin cumpărarea a două avioane, şi estimează că va transporta 1,5 milioane pasageri în 2014, în creştere cu 200.000 faţă de proiecţia pentru acest an.

„Pentru anul viitor estimăm 1,5 milioane de pasageri transportaţi, consolidarea destinaţiilor europene existente fiind principalul obiectiv al companiei. Tot anul viitor flota se va mări cu încă două aeronave, iar Blue Air va opera zboruri cu un număr total de 8 aeronave. Pentru prima dată în istoria companiei, două dintre aceste aeronave vor fi în proprietatea Blue Air, restul de 6 urmând să fie operate în regim de leasing operaţional”, se arată într-un comunicat al Blue Air – Airline Management Solutions.

Creşterea numărului de aeronave va permite companiei reactivarea segmentului de chartere, prin parteneriate cu agenţiile de turism, şi creşterea numărului de locuri de muncă.

Compania a primit în luna august licenţa de operator aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română suspendând, în acelaşi timp, licenţa Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie. Licenţa Blue Air – Airline Management Solutions este valabilă până în data de 19 august 2014.

„Anul 2013 a fost unul foarte dificil pentru companie, însă rezultatele încep să apară. Am înregistrat deja o creştere a vânzărilor de peste 10% faţă de cifrele bugetate. Tranzacţia de preluare a activităţii comerciale Blue Air a fost încheiată, iar toţi angajaţii aferenţi au fost preluaţi. Conducerea executivă este asigurată de aceeaşi echipă de directori executivi. În prezent, compania Blue Air are un număr de aproximativ 450 de angajaţi”, se mai arată în comunicat.

La începutul lunii octombrie, compania a semnat un parteneriat cu Hahn Air, prin care agenţiile din peste 190 de ţări pot vinde biletele Blue Air – Airline Management Solutions, compania devenind, totodată, partener interline cu peste 250 de alte companii aeriene.

Compania operează 25 rute europene şi estimează că va încheia acest an cu 1,3 milioane pasageri transportaţi.

Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie de patru acţionari români, a preluat, la finele lunii mai, fondul de comerţ al Blue Air, companie controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

din aceeasi categorie