Acasă Stiri InterneNuclear Noi administratori la Nuclearelectrica

Noi administratori la Nuclearelectrica

de M G

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei atomice de la Cernavodă, a numit în Consiliul de Administraţie doi administratori neexecutivi cu mandat provizoriu până la data Adunării Generale a Acţionarilor, aceştia fiind fostul senator Şerban Constantin Valeca şi secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu, potrivit unui raport al companiei, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii despre decizia Consiliului de Administraţie din data de 09.03.2022, ca urmare a recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, de a numi provizoriu, începând cu data de 09.03.2022 şi până la data Adunării Generale a Acţionarilor SNN, doi administratori neexecutivi, pe posturile vacante din cadrul Consiliului de Administraţie al SNN. Conform prevederilor art. 1372 din Legea nr. 31/1990, în caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor. Astfel, Consiliul de Administraţie a numit în poziţia de administratori provizorii pe domnii Şerban Constantin Valeca şi George Sergiu Niculescu”, se menţionează în document.

Şerban Constantin Valeca este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, fiind specializat în proiectarea şi construcţia reactoarelor nucleare, certificarea combustibilului nuclear şi a maşinilor de încărcare – descărcare combustibil în reactoarele CANDU, managementul industrial şi al unităţilor nucleare. De asemenea, acesta este doctor în ştiinţe industriale şi profesor universitar şi are o experienţă de 40 de ani în industria nucleară, fiind director general pentru coordonarea programului nuclear naţional Unitatea 2 CNE Cernavodă, guvernator al României la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică la Viena şi preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetări Nucleare ICN Piteşti. Totodată, Valeca este autor al unor publicaţii de specialitate, rapoarte de cercetare şi deţine brevete de invenţii.

La rândul său, George Sergiu Niculescu este absolvent al Facultăţii de Drept al Universităţii Ovidius din Constanţa şi deţine o diplomă de Master în Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice Bucureşti. Începând din anul 2018, Niculescu deţine diplomă de auditor intern pentru Sisteme de Management al Energiei şi management pentru Sisteme de Management al Energiei obţinută la TUV Thuringen Germania, prin Academia de Studii Economice Bucureşti. Acesta are o experienţă de 20 de ani în management şi domeniul juridic atât în mediul privat, cât şi în cel de stat, ocupând şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei.

din aceeasi categorie