Acasă Stiri InterneHidro Modernizări la Hidroelectrica

Modernizări la Hidroelectrica

de M G

Hidroelectrica a semnat contractul de modernizare a stațiilor de 110 kW CHE Mălaia, CHE Călimănești, CHE Ionești, CHE Zavideni, CHE Drăgășani, aparținând Sucursalei Hidroelectrice Râmnicu Vâlcea. Lucrările, adjudecate la valoarea de 4.416.846 lei, vor fi finanțate din surse proprii ale companiei, se arată într-un comunicat de presă.

Contractul – de tip ”la cheie”, prevede derularea de lucrări complexe: înlocuirea de către prestator a echipamentului primar din stații (transformatoare de tensiune, întrerupătoare, separatoare, descărcători etc.) în concordanță cu schema actuală, modificarea și înlocuirea tuturor echipamente secundare, reabilitarea și înlocuirea parțială a instalației de legare la pământ și a instalației de paratrăsnet, precum și reabilitarea cadrelor, riglelor și stâlpilor stației.

Lucrările vor fi efectuate în două etape: proiectarea și pregătirea execuției serviciilor de modernizare, în maximum 6 luni, urmate de etapa de execuție propriu-zisă a reparațiilor și modernizărilor stațiilor.

”Stațiile CHE Mălaia, CHE Călimănești, CHE Ionești, CHE Zavideni și CHE Drăgășani sunt în funcțiune de 35 de ani, iar echipamentele sunt uzate fizic și moral. Prin realizarea lucrărilor de modernizare vom obține un nou ciclu de viață de cel puțin 30 de ani pentru instalații. Privim stațiile de 110 kW ale amenajării hidroenergetice din Râmnicu Vâlcea ca un sistem energetic unitar integrat. Dorim ca echipamentele montate să fie identice, astfel încât acestea să poată fi operate cu ușurință de specialiști, cu costuri de exploatare minime și mentenanță facilă. Suntem foarte interesați de tot ceea ce înseamnă uniformizare și optimizare și ne dorim aplicarea la scară largă a aceastei politici. În cazul de față uniformizarea permite, de asemenea interoperabilitate, interschimbabilitatea echipamentelor, precum și integrarea unitară în sistemul SCADA al amenajării”, a declarat, în comunicat, Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Câştigătorul licitației se angajează prin contract să efectueze modernizarea stațiilor în termen de cel mult 12 luni și cu un grad de imobilizare de maxim opt zile/stație. Derularea procedurii de licitație a adus Hidroelectrica o economie de peste 580.000 lei față de valoarea de 4.998.020 estimată inițial.

din aceeasi categorie