Acasă EconomieIndustrie Mezzanine Management intră în acţionariatul Amethyst Radiotherapy

Mezzanine Management intră în acţionariatul Amethyst Radiotherapy

de GM

Gabriela Anton_Tuca Zbarcea & AsociatiiFondatorii rețelei de centre de terapie Amethyst Radiotherapy au confirmat operațiunea prin care un administrator de fonduri tip mezanin a devenit acționar în companie, proiectul beneficiind de asistență juridică din partea societății de avocați Țuca Zbârcea & Asociații. Injecția de capital va permite Amethyst finanțarea proiectelor de investiții în centre performante de radioterapie din România și străinătate.

Amethyst Radiotherapy Limited a precizat că fondul de investiții Accession Mezzanine Capital III, administrat de Mezzanine Management, a participat la majorarea de capital social aprobată de companie la finalul lunii aprilie 2015 în vederea susținerii şi dezvoltării afacerii prin deschiderea de noi centre în mai multe ţări din Europa, inclusiv în România. Urmare a acestei operațiuni, fondul administrat de Mezzanine Management a devenit acționar în Amethyst Radiotherapy Limited şi a extins finanţarea acordată iniţial la o valoare cumulată de aproximativ 25 milioane euro.

În prezent, grupul Amethyst deține în România două centre de radioterapie deschise la București și Cluj-Napoca și are în plan inaugurarea unui alt centru în Timișoara. De asemenea, prin rețeaua internațională Amethyst sunt oferite tratamente de ultimă generaţie și pacienţilor din Polonia şi Franţa, iar planul de dezvoltare vizează deschiderea de noi centre în Germania, Franţa şi Bulgaria.

Fondul de investiții Accession Mezzanine Capital III, administrat de Mezzanine Management, a devenit acționar în companie ca urmare a majorării de capital aprobate luna trecută, după ce în 2014 a acordat Amethyst o facilitate de credit de tip mezanin în valoare de 21 milioane euro.

„Nou pe piaţa serviciilor medicale din domeniul oncologic, conceptul Amethyst a fost dezvoltat pentru a oferi o șansă bolnavilor de cancer, folosind tehnica IMRT-VMAT – cea mai performantă soluţie de tratament a acestei maladii. Ne bucură încrederea arătată acestei inițiative și în perspectivele de dezvoltare viitoare de către partenerul nostru strategic, fondul Accession Mezzanine Capital III. Am pornit în 2012 cu primul centrul deschis în România și suntem mândri că putem replica conceptul și pe alte piețe, în beneficiul unui număr cât mai mare de pacienţi”, a declarat Eliaz Omer, directorul general executiv al grupului Amethyst.

Serviciile de asistență juridică pentru Amethyst Radiotherapy Limited în legătură cu intrarea Accession Mezzanine Capital III în acţionariatul societăţii, precum și în legătură cu finanţarea în valoare de 21 milioane euro din 2014, au fost oferite de Țuca Zbârcea & Asociații, cu o echipă coordonată de Gabriela Anton, Managing Associate.

„Această tranzacţie a fost extrem de interesantă pentru noi, ca avocaţi, întrucât ne-a permis consolidarea expertizei de drept bancar financiar într-un domeniu specializat, cu o componentă importantă de private equity ce o diferenţiază de structurile clasice de creditare, finanţările de tip mezanin fiind de altfel relativ rare în România. O altă provocare a constat în supervizarea echipelor de avocaţi din mai multe jurisdicţii implicate (România, Cipru, Franţa şi Polonia). Ne bucură faptul că primim din ce în ce mai des mandate ce implică coordonarea unor tranzacţii multijurisdicţionale, în linie cu gradul de maturitate și profesionalism pe care l-am atins.”, a precizat avocatul Țuca Zbârcea & Asociații.

Potrivit reprezentanților companiei, Amethyst intenționează extinderea la o rețea de 20 centre de radioterapie până în 2020, totalizând investiții de 100 milioane de euro. Fondatorii Amethyst dețin o bogată experiență pe piața serviciilor medicale din Europa, Ludovic Robert fiind anterior acționar fondator în A&D Pharma, dar și al clinicilor Anima și a deținut importante funcții de conducere ori a fost acționar fondator în companii precum Ozone Laboratories, Oxigen Plus, Optiblu. De asemenea, președintele consiliului de administrație Amethyst, Avner Goldenberg, a investit în clinici de dializă atat in Romania cat si in alte cateva tari din sud estul Europei. Eliaz Omer, director executiv al Amethyst, este specializat în economie și management al afacerilor, activând anterior în cadrul unei firme de consultanță și audit Big4 și în alte companii cu activități în industria FMCG sau servicii auto.

Primul centru Amethyst Radiotherapy deschis în România este reprezentat de Centrul de Radioterapie Amethyst, situat în apropierea Bucureştiului. Clinica şi-a început activitatea în septembrie 2012 și pune la dispoziția pacienților servicii de oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, imagistică medicală de tip computer tomografie, psihologie și nutriție. În octombrie 2014, Amethyst a inaugurat centrul de radioterapie din Cluj-Napoca, unde sunt oferite servicii de oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, imagistică medicală (Computer tomograf) etc. Compania deține o echipă medicală formată din 160 specialiști, este membra a Organizației Institutelor Europene de Cancer (OECI) și are colaborări cu importante centre medicale europene precum Universitatea Wurzburg din Germania, Institutul Curie din Paris și Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO).

din aceeasi categorie