Acasă EconomieBanci & Asigurari Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială ajunge în finală

Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială ajunge în finală

de M G

Cristina CHIRIAC

Un număr de 33 de echipe din 10 judeţe şi din Bucureşti vor participa, în 12 iunie, la finala Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială, un concurs adresat liceenilor iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). Evenimentul constă în desfăşurarea concursului de planuri de afaceri şi premierea primelor 3 cele mai bune idei de afaceri.

„Prin semnarea „Pactului pentru Educaţie Antreprenorială” cu Ministerul Educaţiei în anul 2019, ca urmare a demersurilor efectuate de către CONAF, am reuşit să introducem educaţia antreprenorială ca materie obligatorie încă de la gimnaziu şi ne-am asumat totodată organizarea unor evenimente în teritoriu, dedicate înţelegerii importanţei educaţiei antreprenoriale, aşa s-a născut ideea Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială”, se arată într-un comunicat al CONAF.

Primele 5 ediţii ale concursului au avut loc în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Constanţa şi Galaţi, unde au participat aproximativ 600 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, antreprenori, liceeni şi profesori. Până acum au fost 40 de echipe participante, coordonate de 40 de profesori, însumând, astfel, peste 200 de elevi înscrişi la maraton.

„În perioada următoare vom ajunge la Timişoara, Braşov, Neamţ, Tulcea, Bucureşti şi Bihor, unde ne dorim să descoperim idei de afaceri inovative şi tineri cu spirit antreprenorial pe care să îi aducem în etapa naţională. Juriul fiecărei ediţii este format din antreprenori cu notorietate, vectori ai mediului de business la nivel naţional, precum Marius Ghenea, Cristina Chiriac, Dragoş Petrescu, Tatian Diaconu, Anca Serea, Nicoleta Munteanu, Cristian China-Birta etc. În data de 12 iunie 2023, la Bucureşti, se va desfăşura marea finală, unde vom avea 33 de echipe din judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Galaţi, Neamţ, Timiş şi Tulcea, echipe calificate ca urmare a finalelor judeţene”, se mai arată în comunicat.

Programul finalei va debuta cu discursuri ale reprezentanţilor organizatorilor şi autorităţilor locale şi va continua cu exemple antreprenoriale de succes. Acest panel va fi urmat de prezentarea proiectelor de afaceri pregătite de către echipele de elevi şi, pe durata deliberării juriului, se va desfăşura un scurt panel de educaţie antreprenorială. Programul evenimentului se va închide cu premierea a trei cele mai bune planuri de afaceri.

din aceeasi categorie