Acasă Economie Mai multe camioane

Mai multe camioane

de GM

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat, în anul 2011, o scădere cu 42,2% faţă de anul anterior, în timp ce în cazul vehiculelor pentru transportul mărfurilor s-a consemnat o creştere de 54,6%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ultimul trimestru al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 54,5%, comparativ cu perioada similară din 2010, cea mai importantă diminuare fiind înregistrată la categoria autoturisme (-54,8%).

De asemenea, scăderi s-au mai înregistrat la categoriile autobuze şi microbuze, respectiv mopede şi motociclete, cu 44,2% respectiv 16,3%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, acestea au fost, în ultimele trei luni din 2011, în creştere cu 45,8%, comparativ cu trimestrul al patrulea din anul precedent, cea mai semnificativă valoare a creşterii înregistrându-se la categoria autocamioane, cu 54,5%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 15,3% în ultima parte din 2011, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 12,6%, faţă de trimestrul trei din acelaşi an.

Per total, anul trecut înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat o scădere cu 42,2% faţă de anul 2010, iar înregistrarile noi de vehicule pentru transportul mărfurilor s-au majorat cu 54,6%.

din aceeasi categorie