Acasă EconomieIndustrie Loteria Română ar putea fi privatizată

Loteria Română ar putea fi privatizată

de GM

lotoPreşedintele executiv al Sindicatului Liber Loto din cadrul Companiei Naţionale Loteria Română SA, Călin Orlando Cociş, a declarat luni, la Târgu Mureş, că rebrenduirea Loteriei Române la iniţiativa noului partener al companiei ar putea preceda o privatizare după modelul BCR şi Petrom.  

„Se vorbeşte despre o rebrenduire a agenţiilor, o chestiune care este absolut necesară – pentru că aţi văzut cum arată spaţiile, dar din câte am înţeles din mesajele subliminale – pentru că nimeni nu ne-a dat în scris – se încearcă o rebrenduire a agenţiilor după modelul firmei austriece (cu referire la grupul austriac Novomatic, n.r.). Tare mi-e teamă să nu se întâmple cum s-a întâmplat cu Petrom şi BCR când aceste două companii s-au rebrenduit înainte de privatizare – staţiile PECO le-au făcut cu galben-albastru, pe urmă s-a privatizat Petrom şi, practic, a fost o cheltuială efectuată de către stat şi preluată de către altcineva. La fel şi la BCR”, a afirmat Călin Orlando Cociş, citat de Agerpres.

Acesta a susţinut că dacă la Loteria Română se va face o rebrenduire după modelul unui partener al companiei, iar ulterior se va face privatizarea, „acel partener va lua reţeaua de vânzări gata rebrenduită după chipul şi asemănarea sa şi atunci nu mai trebuie să facă o infuzie de capital”.

Liderul sindical a spus că deja ar exista în ţară o agenţie rebrenduită în culorile partenerului Loteriei Române.

Loteria Română este una din cele mai profitabile companii de stat. Compania are un număr de circa 2.700 de angajaţi şi se află în subordinea Ministerului Finanţelor Publice. Pentru anul 2014, compania estimează o cifră de afaceri de 864,61 milioane lei şi un profit net în sumă de 134,7 milioane lei. În anul 2013, Loteria a realizat un profit net preliminat de 119,57 milioane lei şi afaceri de 1,066 miliarde lei.

din aceeasi categorie