Acasă MediuDezvoltare Durabila Lipsa șefului la Garda Națională de Mediu lasă angajații fără lefuri

Lipsa șefului la Garda Națională de Mediu lasă angajații fără lefuri

de L M

Lipsa unui șef la Garda Națională de Mediu (GNM) este în prag să-i lase fără lefuri pe salariați, a atras atenția Sindicatul Naţional al Gărzii Naţionale de Mediu. Pe lângă salariile angajaților, GNM nu poate plăti facturile nici măcar la utilități. În urmă cu trei săptămâni, comisarul general a fost demis, iar, între timp, Ministerul Mediului nu a numit pe nimeni care să preia postul.

Sindicatul Naţional al Gărzii Naţionale de Mediu trage un semnal de alarmă asupra faptului că au trecut trei săptămâni de când Garda Naţională de Mediu nu are încă un comisar general numit în funcţie, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului. „În aceste condiţii, activitatea instituţiei este serios afectată şi riscă să intre în blocaj în situaţia în care nu există un ordonator de credite şi un buget aprobat pentru anul 2020. La această dată, instituţia nu-şi poate onora plăţile aferente diferitelor contracte pe care le-a încheiat cu furnizorii (energie electrică, combustibil, asigurări şi reparaţii pentru autoturismele din dotare, servicii de telefonie mobilă şi internet, gaze, etc.) şi nu poate reînnoi contractele care au expirat la sfârşitul anului”, precizează comunicatul.

„Mai grav, este faptul că, în lipsa unui ordonator de credite, suntem în situaţia de a nu putea emite deciziile de salarizare conform art. 38, alin (4) din Legea nr. 153/2017, începând cu data de 01.01.2020. Astfel, există riscul ca angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu să nu îşi poată primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie, în data de 10 februarie 2020, aşa cum este stabilit prin ordin de ministru”, atrage atenția comunicatul.

În aceste condiții, Sindicatul Național al Gărzii Naționale de Mediu solicită rezolvarea cu celeritate a acestei situaţii şi intrarea de urgenţă pe un făgaş normal de funcţionare a instituţiei, completează documentul.

 

din aceeasi categorie