Acasă Stiri InterneGaze KMG International ”Pregătește pentru carieră” de 20 de ani

KMG International ”Pregătește pentru carieră” de 20 de ani

de M G

KMG International (fosta Rompetrol) pregătește tinerii pentru a deveni specialiști în industria petrolieră, de 20 de ani! În tot acest timp, peste 1.500 de tineri au beneficiat de experiența vastă și cunoștințele valoroase ale specialiștilor din Grupul KMG International, iar mulți dintre ai au ajuns să-și desfășoare activitatea profesională în cadrul Grupului. Cea de-a XXI-a ediție a programului „Pregătit pentru Carieră” s-a desfășurat în perioada 1 septembrie – 31 octombrie, iar cei 49 de tineri selectați în urma unor procese de recrutare complexe au participat la programele de pregătire ale companiei.

Procesul de recrutare a demarat în luna mai, iar, dintr-un total de peste 150 de candidați, 49 de absolvenți de liceu și studenți din Constanța, București și Ploiești au fost aleși să participe la program, în baza rezultatelor obținute în testările preliminare. Tinerii au beneficiat, pe parcursul celor 2 luni, de expertiza a peste 45 de mentori din rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și în cadrul Rompetrol Well Services.

Având în vedere criza sanitară cauzată de pandemia de coronavirus, programul a fost structurat în sistem hibrid, cu o parte care s-a desfășurat online (teorie, workshop-uri de dezvoltare a competențelor soft, testări etc.) și o parte în care tinerii au putut face vizite on-site în unitățile de producție ale KMG International (fosta Rompetrol). Pe timpul vizitelor, au fost respectate toate normele de protecție sanitară, de distanțare socială și de siguranță, prevăzute intern în cadrul companiilor membre ale Grupului KMG International.

Cei 49 de absolvenți și studenți au putut trece prin toate departamentele importante din Petromidia Năvodari (rafinare, petrochimie, utilități, mentenanță, rampe și laboratoare), Vega Ploiești (rafinare, utilități, mentenanță și rampe) și Rompetrol Well Services (producție și financiar).

„Mereu am căutat, în tinerii care au făcut parte din programul de Internship, să găsim energie și entuziasm, dorință de dezvoltare, ambiție și pasiune pentru viitoarea carieră. În ultimii 20 de ani, am reușit să atragem oameni proactivi, deschiși către noi oportunități, determinați și cu capacitate ridicată de învățare, iar toate abilitățile enunțate au fost șlefuite, în timp, prin implicarea mentorilor și a colegilor mai experimentați. Suntem convinși că a atins, și în acest an, standardul de calitate pe care ni-l dorim, iar tinerii care au fost selectați pot ajunge, și cu ajutorul nostru, adevărați profesioniști ai industriei”, a declarat Gina Cruceru, Director Resurse Umane în cadrul Grupului KMG International (Rompetrol).

La fel ca în 2020, internii au primit, la finalul celor două luni ale programului, două certificări: una de absolvent al programului Rompetrol – „Pregătit pentru Carieră” şi certificarea „Knowing Yourself” în urma parcurgerii programului de dezvoltare personală – Leaders Explore, desfășurat împreună cu Fundația Leaders.

În ultimii 20 de ani, programul „Pregătit pentru Carieră” a strâns peste 1.500 de tineri cu potențial să construiască o carieră în industria petrolieră. În momentul de față, sute de angajați ai Rompetrol Rafinare și ai altor companii membre KMG International (Rominserv, Rompetrol Quality Control și Midia Marine Terminal) sunt foști participanți la programele de formare, iar, dintre ei, mulți au ajuns să ocupe funcții importante în cadrul Grupului.

Rompetrol Rafinare operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai importantă capacitate de rafinare a țițeiului din România, cu o cotă de producție, la nivel național, de aproximativ 40%. De asemenea, compania deține și rafinăria Vega Ploiești, cea mai longevivă unitate de profil din Români și unic producător național de bitum și solvenți ecologici (hexan, white spirit etc.).

Rompetrol Well Services este una din cele mai importante companii din segmentul de piață specific din România. Cu o experienţă de circa 70 de ani, compania oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale.

din aceeasi categorie