Acasă Analize Investiţii de peste 350 milioane euro la CE Hunedoara

Investiţii de peste 350 milioane euro la CE Hunedoara

de GM

Investiţiile în diverse sectoare ale economiei au reprezentat principala caracteristică a anului 2013 în judeţul Hunedoara, cei mai importanţi beneficiari fiind termocentralele şi minele viabile din cadrul Complexului Energetic (CE) Hunedoara (CEH). Aici au fost licitate proiecte pentru lucrări de mediu şi retehnologizare în valoare de circa 355 milioane de euro, potrivit datelor prezentate de prefectul Sorin Vasilescu.

Referindu-se la CE Hunedoara, prefectul a arătat că, la termocentrala Paroşeni, au început investiţii în valoare de 65 de milioane de euro, în instalaţii de desulfurare şi depozitare a zgurii.

“Fără această investiţie de mediu, în instalaţia de desulfurare şi în instalaţia de transport şi depozitare a zgurei, eram în imposibilitatea de a mai menţine în funcţiune termocentrala Paroşeni”, a spus prefectul judeţului Hunedoara, conform Agerpres.

El a menţionat că investiţiile în cadrul CEH vor continua şi la termocentrala Mintia, unde vor fi efectuate lucrări de 230 de milioane de euro la instalaţiile de desulfurare de la grupurile energetice 3 şi 4 şi la modernizarea grupului 4. Sumele sunt asigurate în baza unui credit comercial, prefectul apreciind că în prima parte a anului viitor investiţia va putea începe.

Prefectul judeţului Hunedoara a mai spus că şi minele de cărbune din Valea Jiului, ce aparţin de CEH, vor beneficia de fonduri de investiţii în valoare de 60 de milioane de euro. Licitaţia pentru contractarea acestor sume va avea loc pe 15 ianuarie 2014, banii urmând să fie folosiţi pentru modernizarea şi mecanizarea minelor Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan.

din aceeasi categorie