Acasă EconomieBanci & Asigurari Infringement din cauza neraportării costurilor cu eficientizarea clădirilor

Infringement din cauza neraportării costurilor cu eficientizarea clădirilor

de L M

România s-a ales cu trei noi proceduri de infringement din partea Comisiei Europene, pentru că nu s-a conformat legislației comunicare. Există două noi proceduri ce vizează digitalizarea, una privind transparența fiscală a veniturilor realizate prin platforme digitale, iar cea de a doua pentru că nu s-a conformat Regulamentului privind guvernanța datelor. Cea de a treia procedură de infringement sancționează faptul că România nu a respectat cerințele de raportare din domeniul clădirilor eficiente din punct de vedere energetic.

Comisia Europeană a decis să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 7 state membre, printre care și România pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile în ceea ce privește clădirile eficiente din punct de vedere energetic, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Prin inițierea acestei proceduri de infrigement Comisia a vrut să le reamintească statelor „obligațiile legate de comunicarea celui de al treilea raport privind nivelurile optime din punctul de vedere al costurilor, în conformitate cu normele UE privind performanța energetică a clădirilor (Directiva 2010/31/UE)”.

„Statele membre trebuie să stabilească cerințe minime în materie de performanță energetică pentru clădiri, în vederea realizării combinației optime între investiții și economii, cunoscute și sub denumirea de „niveluri optime din punctul de vedere al costurilor”. Calcularea nivelurilor optime din punctul de vedere al costurilor este esențială pentru ca statele membre să poată exploata întregul potențial de eficiență energetică și de energie din surse regenerabile al stocului de clădiri naționale și pentru ca cetățenii și întreprinderile să nu cheltuiască mai mult decât este necesar pentru îmbunătățirile în materie de eficiență aduse locuințelor și birourilor lor”, precizează comunicatul.

România, dar și celelalte state membre notificate, are la dispoziție 2 luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele identificate de Comisie. „Dacă nu primește un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat”, completează comunicatul.

 

 

din aceeasi categorie