Acasă MediuDezvoltare Durabila Încă un pădurar bătut de hoții de lemn

Încă un pădurar bătut de hoții de lemn

de L M

Regia Națională a Pădurilor a înregistrat un nou atac asupra unui angajat din partea hoților de lemn. În ultima vreme, s-au consemnat mai multe fapte de acest gen, unele dintre ele terminându-se tragic, cu moartea pădurarilor.

Un angajat al Direcţiei Silvice Dolj a fost agresat sâmbătă, 10 octombrie, de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori în cantonul silvic al cărui titular este, conform unui comunicat al Regiei Naţionale a Pădurilor (Romsilva).

„Angajatul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva se afla într-o acţiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi. Acesta a urmărit atelajul încărcat cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, pădurarul a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, iar persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului”, se arată într-un comunicat al regiei. Pădurarul a primit îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului. În prezent, starea sa este stabilă, precizează comunicatul.

Agresorul a fost identificat de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Pleniţa, lemnul tăiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti.

Începând cu anul 2015 şi până în prezent s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

din aceeasi categorie