Acasă MediuDezvoltare Durabila Împăduriri peste plan ajutate de vremea bună

Împăduriri peste plan ajutate de vremea bună

de L M

Peste 27 milioane de puieți forestieri au fost plantați de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, care s-a încheiat în această săptămână. Datele furnizate de regie arată că țintele asumate la început de campanie de împăduriri au fost depășite.

„În total, în fondul forestier de stat administrat, Romsilva a regenerat 10.065 ha, cu 11,8% mai mult peste programul campaniei, din care 6.449 ha fond forestier au fost regenerate pe cale naturală, iar 3.616 ha pe cale artificială, prin împăduriri, inclusiv 17 ha perdele forestiere înfiinţate în proximitatea autostrăzii A2”, se arată într-un comunicat de presă al Romsilva.

Potrivit documentului, programul de regenerări artificiale, prin împăduriri, a fost depăşit, datorită condiţiilor meteorologice favorabile, de 32 de direcţii silvice, cele mai mari suprafeţe împădurite peste program fiind înregistrate la direcţiile silvice Suceava, cu 90 ha, Bacău, cu 60 ha, Neamţ, cu 35 ha, şi Mureş, cu 33 ha fond forestier. Direcţia Silvică Bacău a regenerat natural cu 306 ha în plus faţă de programul iniţial, fiind urmată de direcţiile silvice Suceava, cu 88 ha, Mehedinţi, cu 59 ha, şi Mureş, cu 60 ha fond forestier regenerate natural peste programul campaniei de împăduriri de primăvară.

De asemenea, s-au realizat lucrări de completări pe 1.469 ha şi de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 178 ha.

În fondul forestier privat, administrat pe bază de contract, Romsilva a regenerat, în această primăvară, 1.503 ha.

Campania de împăduriri de primăvară s-a desfăşurat în cadrul proiectului „O pădure cât o ţară”, iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi derulat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României, precizează comunicatul.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri – de primăvară şi de toamnă – regenerarea a 12.531 ha, din care 8.073 ha prin regenerări naturale şi 4.458 ha prin regenerări artificiale, cu o investiţie de 199,2 milioane lei.

În ultimii şapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 ha fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 de milioane de puieţi forestieri. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane ha fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

din aceeasi categorie