Acasă Stiri ExterneAfrica Gaz natural lichefiat pentru un viitor energetic durabil

Gaz natural lichefiat pentru un viitor energetic durabil

de M G

Organizat o dată la trei ani de către Uniunea Internaţională de Gaze (IGU), Institutul de Tehnologie a Gazelor (GTI) și Institutul Internațional de Refrigerare (IIR), alternând între ţări importatoare şi exportatoare, cea de-a 19-a ediţie a Conferinţei şi Expoziţiei dedicate Gazului Natural Lichefiat (GNL – LNG), cel mai mare eveniment realizat de industrie pentru industrie, LNG2019, va avea loc, în perioada 1 – 5 aprilie, la Shanghai, sub titlul „GNL pentru un viitor energetic durabil” (LNG2019). Focus Energetic este partener media al evenimentului.

Ediția din 2019 va fi cel mai mare eveniment de GNL care a avut loc vreodată în China, ţara cu cea mai rapidă creştere a pieţei de GNL din lume. China a depășit Coreea de Sud ca cel de-al doilea importator de gaz natural lichefiat din lume în anul 2017, cu importuri de 38 de milioane de tone, cu 46% mai mari decât în anul precedent. Asia a fost punctul central al celor mai mari investiții ale industriei în infrastructura de import și export de GNL în ultimii ani, iar China are acum 21 de terminale de recepție GNL.

„Seria LNG X de evenimente se evidențiază de toate celelalte conferințe legate de gazele naturale datorită conținutului comercial și tehnic al sesiunilor sale. În domeniul comercial, abordăm mai profund aspectele financiare și de reglementare privind dezvoltarea pieței și a proiectelor, piețe și oportunități noi specifice și, mai presus de toate, cum piețele emergente și oportunitățile din China și Asia schimbă însăși natura şi structura financiară a proiectului. Sesiunile tehnice arată modul în care facem industria mai sigură, mai fiabilă, mai durabilă din punct de vedere ecologic, mai inovativă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Vorbitorii sunt toți experți în domeniul lor și am fost încântați atât de calitatea, cât și de cantitatea de prezentări transmise pentru ediția din 2019”, a declarat, într-un comunicat de presă, președintele comitetului de program LNG2019, dr. Nirmal Chatterjee.

Dezbaterile de nivel înalt și relevante la nivel global se vor axa pe viitorul GNL prin teme precum „Perspectiva globală pentru GNL”, „Combustibil durabil pentru un viitor durabil”, „Harta schimbării ofertei” și „Oportunități pentru GNL pe piaţa din China”. Aceste discuții vor analiza viitorul gazului natural lichefiat în cadrul tranziției energetice globale, inovațiilor tehnice etc.

În cadrul sesiunilor comerciale și tehnice se vor dezbate subiecte precum “Creșterea pieței de GNL și durabilitatea industriei”, “Drivere pentru crearea cererii în întreaga lume”, ”Proiecte de infrastructură GNL: Cazuri și tendințe”, ”Evoluția comercială și dinamica industriei”, ”Viitorul digital și durabil” etc.

Forumurile GNL sunt formate din experți care examinează provocările și potențialul anumitor domenii ale industriei GNL.

La eveniment şi-au anunţat participarea, printre alţii, Darren Woods (preşedinte – director general ExxonMobil), Mike Wirth (preşedinte – director general al Chevron), Alexei Miller (directorul general al Gazprom), Ben van Beurden (director general Royal Dutch Shell), Patrick Pouyanné (preşedinte – director general Total Franţa), Bob Dudley (director general BP) etc.

De asemenea, şefii celor trei mari giganti energetici chinezi vor avea alocuţiuni în cadrul ceremoniei de deschidere a LNG2019. Aceasta este singurul eveniment în care reprezentanţii industriei îi vor putea vedea pe toți cei trei președinți pe scenă împreună în acest an: Hua Yang, președintele CNOOC, Yilin Wang, președintele CNPC și Houliang Dai, președintele Sinopec.

Alți vorbitori confirmați din China includ Dinan Huang, președintele Grupului Shenergy, Yalan Li, președintele Consiliului de Administrație al Beijing Gas Group, Guobiao Ye, președintele Shanghai Petroleum Gas Exchange (SHPGX) și Alfred Chan, Managing Director al Hong Compania de gaz Kong & China Gas (Towngas).

Zhehong Wang, președinte executiv al Comitetului Național de Organizare al LNG2019 și director general adjunct al grupului Shenergy, a declarat: „Cu China, în continuare ţara cu cea mai rapidă creștere a pieței GNL, este potrivit că LNG2019, eveniment deținut de industrie, trebuia să aibă loc aici, în Shanghai. Cu șefii celor trei giganti energetici ai Chinei, acum confirmați ca vorbitori, LNG2019 este evenimentul la care trebuie să participe cineva interesat de viitorul industriei”.

Liderii companiilor energetice din China se alătură celor 240 de vorbitori internaționali, care vor merge pe scenă peste patru zile. Evenimentul, care a fost aprobat în mod oficial de Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze și este susținut de Guvernul Poporului Municipal din Shanghai, atrage 11.000 de profesioniști din întreaga lume.

În plus față de conferință, expoziția de 40.000 de metri pătrați va găzdui peste 250 de expozanți internaționali din 80 de țări, care acoperă întregul spectru al industriei GNL, inclusiv pavilioane specializate, cum ar fi Pavilionul Tehnologiei Marine.

din aceeasi categorie