Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Gaz natural lichefiat pentru un viitor energetic durabil

Gaz natural lichefiat pentru un viitor energetic durabil

de M G

Organizat o dată la trei ani de către Uniunea Internaţională de Gaze (IGU), Institutul de Tehnologie a Gazelor (GTI) și Institutul Internațional de Refrigerare (IIR), alternând între ţări importatoare şi exportatoare, cea de-a 19-a ediţie a Conferinţei şi Expoziţiei dedicate Gazului Natural Lichefiat (GNL – LNG), cel mai mare eveniment realizat de industrie pentru industrie, LNG2019, va avea loc anul viitor la Shanghai sub titlul „GNL pentru un viitor energetic durabil”. Focus Energetic este partener media al evenimentului.

Ediția din 2019 va fi cel mai mare eveniment de GNL care a avut loc vreodată în China, ţmai rapidă creştere a pieţei de GNL din lume. China a depășit Coreea de Sud ca cel de-al doilea importator de gaz natural lichefiat din lume în anul 2017, cu importuri de 38 de milioane de tone, cu 46% mai mari decât în anul precedent. Asia a fost punctul central al celor mai mari investiții ale industriei în infrastructura de import și export de GNL în ultimii ani, iar China are acum 21 de terminale de recepție GNL.

„Seria LNG X de evenimente se evidențiază de toate celelalte conferințe legate de gazele naturale datorită conținutului comercial și tehnic al sesiunilor sale. În domeniul comercial, abordăm mai profund aspectele financiare și de reglementare privind dezvoltarea pieței și a proiectelor, piețe și oportunități noi specifice și, mai presus de toate, cum piețele emergente și oportunitățile din China și Asia schimbă însăși natura şi structura financiară a proiectului. Sesiunile tehnice arată modul în care facem industria mai sigură, mai fiabilă, mai durabilă din punct de vedere ecologic, mai inovativă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Vorbitorii sunt toți experți în domeniul lor și am fost încântați atât de calitatea, cât și de cantitatea de prezentări transmise pentru ediția din 2019”, a declarat, într-un comunicat de presă, președintele comitetului de program LNG2019, dr. Nirmal Chatterjee.

La eveniment vor participa peste 25 de lideri ai industriei GNL, inclusiv directori executivi ai companiilor chineze și internaționale precum CNPC, Beijing Gas, Chevron, KOGAS, Total, Gazprom, Cheniere Energy, Petronas și multe altele. Aceste sesiuni de nivel înalt și relevante la nivel global se vor axa pe viitorul GNL prin teme precum „Perspectiva globală pentru GNL”, „Combustibil durabil pentru un viitor durabil”, „Harta schimbării ofertei” și „Oportunități pentru GNL pe piaţa din China”.

Forumurile GNL sunt formate din experți care examinează provocările și potențialul anumitor domenii ale industriei GNL. Aceste discuții vor analiza viitorul gazului natural lichefiat în cadrul tranziției energetice globale, inovațiilor tehnice etc.

În cadrul sesiunilor comerciale și tehnice se vor dezbate subiecte precum “Creșterea pieței de GNL și durabilitatea industriei”, “Drivere pentru crearea cererii în întreaga lume”, ”Proiecte de infrastructură GNL: Cazuri și tendințe”, ”Evoluția comercială și dinamica industriei”, ”Viitorul digital și durabil” etc. Aceste sesiuni includ vorbitori de vârf din companii precum ExxonMobil, Institutul de Economie a Energiei din Japonia (IEEJ), Petronas, TechnipFMC, Shell și CNOOC etc.

Până pe 2 noiembrie au loc înscrierile timpurii.

din aceeasi categorie