Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Franţa vinde de zeci de miliarde de euro în China

Franţa vinde de zeci de miliarde de euro în China

de M G

Franţa a semnat 15 contracte de afaceri cu China, în valoare de miliarde de euro, inclusiv un acord prin care grupul energetic francez EDF va construi un parc eolian offshore în China, a informat un reprezentant al Palatului Elysee, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Pe de altă parte, China a comandat 300 de avioane Airbus a căror valoare este de aproximativ 30 de miliarde de euro (33,94 de miliarde de dolari). „Numai în cazul tranzacţiei Airbus suntem aproape de 30 de miliarde de euro”, a afirmat oficialul.

De asemenea, Parisul şi Beijingul au fost de acord cu ridicarea restricţiilor la exporturile de carne de pasăre din Franţa către China.

Compania franceză Fives şi grupul China National Building Materials au semnat un acord de un milion de euro în vederea cooperării în sectorul economisirii energiei în ţările în curs de dezvoltare

De asemenea CMA-CGM şi China State Shipbulding Corporation vor construi zece containere, într-o tranzacţie evaluată la 1,2 miliarde de euro.

Acordurile au fost semnate în timpul turneului european al preşedintelui chinez Xi Jinping. Marţi, oficialul chinez s-a întâlnit la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru discuţii privind schimbările climatice, comerţul şi multilateralismul.

din aceeasi categorie