Acasă Stiri InterneGaze “Energia curată reconfigurează piața”

“Energia curată reconfigurează piața”

de M G

Cea de-a cincea ediție a Conferinței anuale a Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) va avea loc pe 5 noiembrie 2019 și va avea ca temă “Energia curată reconfigurează piața“, se arată într-un comunicat de presă.

Tranziția către o energie curată schimbă piețele energetice mondiale, europene și, evident, pe cea din România. Noul pachet legislativ al Uniunii Europene – “Energie curată pentru toți europenii“ vizează eficiența energetică, energia din surse regenerabile, organizarea pieței energiei electrice, securitatea aprovizionării cu energie electrică, precum și reguli de guvernanță pentru Uniunea Energetică. Se urmărește stabilirea unui design modern pentru piața energiei electrice din UE, adaptat la noile realități ale pieței – mai flexibil, mai orientat către piață și mai bine plasat pentru a integra o pondere mai mare de surse regenerabile. Aceste noi măsuri legislative, împreună cu evoluția exponențială a sectorului IT, cu implicații directe asupra celui energetic, aduc noi provocări, dar și oportunități pentru furnizorii de energie.

AFEER propune, pentru ediția din acest an a Conferinței, trei paneluri, cu o tematică actuală și de interes major atât pentru furnizori, cât și pentru ceilalți participanți la piața de energie.

Pentru primul panel, cu tema “Furnizorii de energie, angajament pentru profesionalism”, au confirmat participarea Iulian Iancu (președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților), Doru Vișan (secretar de stat în Ministerul Energiei), Bogdan Chiriţoiu (preşedintele Consiliului Concurenţei), Zoltan Nagy-Bege (vicepreședinte ANRE), Ondřej Šafář (country manager, CEZ Group în România), Corina Popescu (CEO Electrica) și Laurențiu Urluescu (membru Comitet Director AFEER). Panelul va fi moderat de Ion Lungu, președinte AFEER.

La cel de-al doilea panel, cu tema “Schimbări majore pe piața energiei. Misiunea furnizorilor”, au confirmat prezența Victor Grigorescu (fost ministru al Energiei), Sorin Elisei (senior manager Deloitte România), Carla Parnica (manager Relații Publice TINMAR), Jens Hartmann (CEO Enmacc GmbH), Victor Paicu (director executiv, SC Paicu & Sons Consulting, Vitol’s consultant) și Nicoleta Almaj Murariu (avocat coordonator, Almaj, Iordache SCA). Panelul va fi moderat de Laurențiu Urluescu (membru Comitet Director AFEER).

Un întreg panel este dedicat asociațiilor furnizorilor de energie din regiune. Astfel, AFEER a invitat la București reprezentanți ai asociațiilor partenere, pentru o analiză a noilor propuneri legislative europene dintr-o perspectivă regională. La acest panel, cu tema  “Schimbări pe piața de energie, o perspectivă regională”, au confirmat prezența Balázs Felsmann (președinte HETA – Asociația Traderilor de Energie din Ungaria), Konstantinos Athanassiadis (președinte ESEPIE – Asociația Furnizorilor și Traderilor  de Energie din Grecia), Krasimir Zhivachki (secretar general ATEB – Asociația Furnizorilor de Energie din Bulgaria) și Ion Lungu (președinte AFEER). Va fi prezent, de asemenea, și un reprezentant al EFET – Federația Europeană a Traderilor de Energie. Moderator este Victor Grigorescu, consultant energie, fost ministru al Energiei.

Conferința anuală AFEER se desfășoară cu sprijinul Partenerilor: CEZ România, Electrica, Enmacc, Tinmar Energy, GEN-I, Paicu&Sons Consulting și Aquiras Capital. Partenerii media ai evenimentului sunt Bursa, InvesTenergy, The Diplomat Bucharest, energynomics.ro, Focus Energetic, Govnet, Energy Industry Review, Financial Intelligence.

 

din aceeasi categorie