Acasă Stiri Interne Electrica distribuie mai multă ”lumină”

Electrica distribuie mai multă ”lumină”

de M G

Volumul de energie electrică distribuită de Grupul Electrica în primul semestru al acestui an s-a ridicat la 9.201 GWh, cu peste 9% mai mare comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 8.432 GWh, conform datelor furnizate Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Volumul de energie electrică furnizată pe piaţa cu amănuntul s-a ridicat în perioada menţionată la 4.632 GWh, în creştere uşoară, cu 0,8%, faţă de primele şase luni din 2020. În cel de-al doilea trimestru al acestui an, Grupul Electrica a distribuit 4.461 GWh energie electrică (3.935 GWh în T2 2020) şi a furnizat pe piaţa cu amănuntul 2.205 GWh (2.119 GWh în T2 2020).

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

din aceeasi categorie