Acasă EconomieBanci & Asigurari Costuri competitive la EximBank

Costuri competitive la EximBank

de GM

EximBank îşi propune să menţină costurile produselor şi serviciilor oferite la limita inferioară a intervalului existent în prezent pe piaţa bancară, concomitent cu extinderea ofertei şi dezvoltarea canalelor de vânzare on-line, a afirmat Traian Halalai (foto), preşedintele EximBank, se arată într-un comunicat de presă.

Prezent la Gala Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor ţi Importatorilor Români (ANEIR) – unde EximBank a fost desemnată cea mai dinamică bancă în 2012 în relaţiile cu exportatorii, oficialul băncii a menţionat şi faptul că strategia de afaceri pentru perioada următoare este gândită astfel încât să asigure o creştere consistentă a portofoliului de clienţi, inclusiv prin extinderea reţelei teritoriale.

Ştim că exportatorii au aşteptări mari în ceea ce ne priveşte şi vreau să îi asigur că vom trata cu mare atenţie acest segment important pentru economia românească. Avem o colaborare îndelungată cu ANEIR, care a fost constant un partener de discuţii esenţial pentru stabilirea unei direcţii comune de acţiune şi un liant între bancă şi exportatori. Am început încet-încet să mutăm centrul de greutate de pe garanţiile de stat pe asigurarea creditelor de export şi asigurarea investiţiilor româneşti de capital în străinătate şi ne aşteptăm ca acest lucru să fie bine primit de companiile care dezvoltă afaceri peste graniţe”, a adăugat preşedintele EximBank.

EximBank a dezvoltat şi oferă soluţii complexe şi integrate pentru exportatori şi firmele care urmăresc internaţionalizarea, similare cu instrumentele din portofoliul oricărei ECA (Export Credit Agencies) din Uniunea Europeană, precum poliţe de asigurare a încasărilor din contractele de export cu plata amânată, poliţe de asigurare a creditelor cumpărător acordate de bănci importatorilor pentru plata mărfurilor/serviciilor din România, poliţe de asigurare a investiţiilor româneşti în străinătate, care preiau până la 90% din riscurile de expropriere, de transfer al banilor şi altele, garanţii pentru participare la licitaţii internaţionale, garanţii de restituire a avansului plătit de importator, garanţii de bună execuţie a contractelor etc.

Pentru a facilita accesul la aceste produse speciale, EximBank a implementat pe site-ul propriu (www.eximbank.ro) o platformă de vânzare on-line a poliţelor de asigurare, care permite şi calcularea costurilor.

EximBank este o bancă specializată, care susţine mediul de afaceri românesc prin produse specifice de finanţare, garantare şi asigurare.

din aceeasi categorie