Acasă Stiri Interne Corina Popescu demisă de la conducerea Electrica

Corina Popescu demisă de la conducerea Electrica

de M G

Corina POPESCU

Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii Electrica a decis revocarea din funcţia de director general a Corinei Popescu, începând cu data de 16 mai, şi numirea în locul său, interimar, a lui Chiriţă Alexandru-Aurelian, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti. Potrivit comunicatului Consiliului de Administrație, demiterea a avut loc ”fără justă cauză”.

„Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022, Consiliul de Administraţie al Societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte”, se menţionează în raport.

Totodată, CA a hotărât numirea lui Chiriţă Alexandru-Aurelian în funcţia de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni „sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni”, se mai arată în comunicarea de la BVB.

De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziţia de director general.

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei Georgeta Corina Popescu fusese desemnată, începând cu data de 1 februarie 2019, în funcţia de director general al companiei Electrica, pentru un mandat de 4 ani, potrivit OUG 109/2011.

Alexandru Chiriță este manager în cadrul celui mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica. În piață circulă zvonuri potrivit cărora Hidroelectrica vrea să preia Electrica Furnizare, companie membră a Grupului Electrica, ce deține un portofoliu de aproximativ 3,5 milioane de clienți.

din aceeasi categorie