Acasă Stiri ExterneEuropa Comisia Europeană recunoaște: Transgaz a acționat corect!

Comisia Europeană recunoaște: Transgaz a acționat corect!

de M G

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a închis investigaţia declanşată în 2017, care viza o posibilă constituire a unui cartel între Transgaz şi alte companii din domeniul gazelor naturale în scopul împărţirii pieţei, informează transportatorul de gaze naturale printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pe de altă parte, Transgaz anunță că Ion Sterian a fost reconfirmat director general al companiei pentru următorii patru ani.

„Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ‘Transgaz’ SA informează asupra faptului că, în data de 27.07.2021, Comisia Europeană a comunicat decizia administrativă de închidere a investigaţiei nr. AT. 40483, deschisă în anul 2017 pentru cercetarea anumitor aspecte legate de o potenţială încălcare a prevederilor art. 101 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene. Această investigaţie a fost iniţiată în luna iunie 2017, vizând clarificarea unor aspecte legate de posibila constituire a unui cartel între SNTGN Transgaz SA şi alte întreprinderi din domeniul gazelor naturale în scopul împărţirii pieţei. Cu toate acestea, la scurt timp după iniţiere, investigaţia a fost suspendată, având în vedere lipsa unor argumente/dovezi în susţinerea continuării sale, pentru ca, în final, să fie închisă pe cale administrativă, astfel cum ne-a comunicat în cursul zilei de astăzi Direcţia Generală Concurenţă din cadrul Comisiei Europene”, se menţionează în raport.

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia Comisiei Europene reprezintă o veritabilă confirmare a modului pozitiv în care activitatea SNTGN Transgaz SA este apreciată de către CE, ca urmare a comunicării permanente dintre cele două entităţi, atât pe parcursul derulării acestei investigaţii, cât şi a investigaţiei cu nr. AT. 40335, încheiată la începutul lunii martie a anului trecut, prin aprobarea angajamentelor oferite de SNTGN Transgaz SA.

Pe de altă parte, compania anunță că, în urma încheierii procedurii de selecţie derulate conform Ordonanţei nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, Consiliul de Administraţie al Transgaz l-a numit pe Ion Sterian director general al companiei pentru o perioadă de patru ani. De asemenea, Marius Vasile Lupean a fost numit în funcţia de director financiar al societăţii.

„Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ‘Transgaz’ SA îi informează pe toţi cei interesaţi că a fost încheiată procedura de selecţie pentru postul de Director General şi Director Financiar ai companiei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare şi cu prevederile HG nr. 722/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din OUG nr. 109/2011.

Urmare a încheierii procedurii de selecţie şi recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz SA a numit prin Hotărârea nr. 22/27.07.2021 pe domnul Ion Sterian în funcţia de Director General şi pe domnul Marius Vasile Lupean în funcţia de Director Financiar”, se menţionează într-un raport al societăţii remis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale (SNTGN) Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător.

din aceeasi categorie