Acasă Economie Certificare la transport

Certificare la transport

de GM

transgazComitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat certificarea operatorilor de transport şi de sistem Transelectrica şi Transgaz, se arată într-un comunicat de presă.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a fost certificată în calitate de operator de transport şi de sistem al Sistemului Electroenergetic Naţional, iar Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz – în calitate de operator de transport şi de sistem al Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale.

”Certificarea operatorilor de transport şi de sistem Transelectrica şi SNTGN Transgaz a fost aprobată ca urmare a îndeplinirii cerinţelor de certificare, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 117/2014 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ‘Transgaz’ Mediaş şi în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale privind certificarea operatorilor de transport şi de sistem în domeniul energiei electrice/gazelor naturale, respectiv Directivele 2009/72/CE şi 2009/73/CE ale Parlamentului European şi ale Consiliului privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul energiei electrice/gazelor naturale şi Legea nr. 123/2013 a energiei electrice şi gazelor naturale”, se arată în comunicatul ANRE.

În vederea îmbunătăţirii şi integrării pieţelor de energie competitive, prin directivele menţionate sunt stabilite norme comune referitoare la organizarea şi funcţionarea sectorului energiei (energie electrică şi gazelor naturale), accesul deschis la piaţă, precum şi dispoziţii privind protecţia consumatorilor.

din aceeasi categorie