Acasă Stiri ExterneEuropa Cătălin Stancu va reprezenta România la Eurelectric

Cătălin Stancu va reprezenta România la Eurelectric

de M G
Cătălin Stancu

Cătălin Stancu

Directorul general al Electrica, Dan Cătălin Stancu, a fost ales de Adunarea Generală a Acţionarilor IRE să reprezinte organizaţia în cadrul Eurelectric. Uniunea Industriei Energetice – Eurelectric, cu sediul la Bruxelles, este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice, consultat în luarea deciziilor referitoare la acest domeniu. În prezent, preşedintele Eurelectric este Antonio Mexia (CEO al Energias de Portugal – EDP), iar vicepreşedinţi – Alistair Phillips-Davies (CEO SSE Marea Britanie) şi Jean-Bernard Lévy (preşedinte – director general al Electricite de France – EDF).

Institutul Naţional Român pentru Studiul Amenajării şi Folosirii Surselor de Energie – IRE, încă de la înfiinţare (26 iunie 1926) a fost partenerul autorităţilor publice şi al industriei energetice în dezvoltarea şi promovarea sectorului energetic, precum şi în apărarea intereselor României în acest domeniu pe plan internaţional. IRE este singurul partener din România ce face parte din Eurelectric.

“AGA IRE l-a ales pe Cătălin Stancu preşedinte al Comitetului Român pentru Eurelectric – CRE. Astfel, Cătălin Stancu va reprezenta România în cadrul celei mai importante organizaţii europene din sectorul energiei electrice. De altfel, directorul general al Electrica este şi vicepreşedinte al IRE. Cătălin Stancu este un specialist cu o experienţă de peste 25 de ani în sectorul energetic şi sunt convins că va reprezenta extraordinar de bine interesele României în Bordul Director al Eurelectric“, a declarat Ovidiu Pop, preşedintele IRE.

din aceeasi categorie