Acasă Economie Blue Air vrea Cyprus Airways

Blue Air vrea Cyprus Airways

de GM

Blue AirCompania aeriană Blue Air intenţionează să participe la procedura de privatizare a companiei Cyprus Airways, împreună cu fondul de investiţii Renaissance Capital, informează un comunicat al companiei.

“Pentru acest scop reprezentanţii Blue Air au făcut o vizită în Cipru, unde au avut mai multe întâlniri cu oficiali ai Guvernului Cipru, ai Autorităţii Aeronautice şi ai consultantului KPMG desemnat pentru structurarea procedurii de privatizare. Având în vedere acordul de confidenţialitate încheiat cu Guvernul Republicii Cipru prin intermediul consultantului care se ocupă de această privatizare, în stadiul actual nu pot fi făcute publice precizări despre detaliile tehnice ale acestei tranzacţii“, se menţionează în comunicat.

Înfiinţată în anul 1947, Cyprus Airways este compania naţională a Republicii Cipru şi operează 6 aeronave Airbus 320 către 19 destinaţii în Europa şi Orientul Apropiat.

Cyprus Airways are încheiate parteneriate cu mai multe companii aeriene, printre care şi Tarom.

“Dacă acum mai bine de un an toate întrebările presei vizau situaţia economică a Blue Air şi se ridicau semne de întrebare relative la viabilitatea economică a companiei, astăzi suntem mândri să comunicăm că pentru noi este un capitol încheiat şi ne uităm cu seninătate la viitor. Toate acestea sunt un rezultat direct al eforturilor noastre din ultimul an şi ne permit să abordăm cu încredere perioada care urmează“, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Compania Blue Air este poziţionată inedit pe piaţa transportatorilor aerieni, fiind o companie low cost prin modul transparent de comercializare a biletelor de avion, fără taxe şi servicii impuse din oficiu, dar, în acelaşi timp, şi o companie tradiţională, oferind pasagerilor o gamă variată de servicii, de la cele de bază, la cele premium, cum ar fi VIP lounge acces sau catering cald la bordul aeronavelor.

din aceeasi categorie