Acasă Economie Blue Air devine societate pe acţiuni

Blue Air devine societate pe acţiuni

de M G

Compania aeriană low-cost Blue Air anunţă o nouă organizare juridică şi transformarea din SRL (societate cu răspundere limitată) în SA (societate pe acţiuni), în acest sens şi denumirea societăţii fiind Blue Air Avion.

“Ca o continuare firească a eforturilor noastre de aliniere a structurii organizaţionale a companiei la nivelul actual de operare, suntem bucuroşi să anunţăm că, începând cu data de 3 august 2018, Blue Air, prin decizia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, şi-a schimbat forma de organizare juridica din SRL în SA. Pentru a marca acest pas, acţionarii au ales şi un nume nou, care redefineşte mai bine identitatea: Blue Air Aviation”, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al companiei.

Decizia face parte din strategia pe termen lung a companiei de a-şi extinde capacitatea şi de a se dezvolta la nivelul următor.

„Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a numit Consiliul de Administraţie, care raportează Adunării Generale şi va acţiona în numele acţionarilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie a fost desemnat domnul Tudor Constantinescu, care îndeplineşte şi rolul de director comercial”, se precizează în comunicatul Blue Air Aviation.

Blue Air estimează pentru 2018 peste 5,5 milioane de pasageri şi o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, ambii indicatori fiind în creştere cu 10% faţă de anul 2017. Echipa Blue Air are aproximativ 1.500 de angajaţi, dintre care peste 800 sunt personal navigant. În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depăşind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi, statut pe care şi-l menţine şi în prezent.

Blue Air a fost înfiinţată în 2004 şi are baze operaţionale în România, Cipru, Italia şi Marea Britanie. În prezent, compania operează peste 100 de rute din 16 ţări.

din aceeasi categorie