Acasă Economie Blue Air a transportat ”o Românie”

Blue Air a transportat ”o Românie”

de M G

Blue Air a transportat 21 de milioane de pasageri, „cât o Românie întreagă”, de la înfiinţare şi până în prezent, fiind cea mai mare companie aeriană românească şi membră cu drepturi depline IATA (International Air Transport Association), se arată într-un comunicat al companiei, care aniversează 13 ani de activitate.

Pornind de la o singură aeronavă şi 35 de angajaţi în decembrie 2004, Blue Air a ajuns la 29 de aeronave şi aproape 1.500 angajaţi, reuşind performanţa de a transporta, pe cele peste 100 de rute europene, 21 de milioane de pasageri, mai mult decât întreaga populaţie a României.

„Succesul Blue Air pe plan local şi european este meritul întregii echipe Blue Air. Meritul dezvoltării Blue Air este şi al pasagerilor noştri, cărora le mulţumim pentru încrederea acordată şi pentru sugestiile oferite, de care ţinem mereu cont. Pentru a onora misiunea luată în faţa pasagerilor vom continua şi în 2018 dezvoltarea companiei cu noi aeronave, noi servicii şi metode de plată. Blue Air are mixul câştigător între viziune, o echipă profesionistă şi pasageri loiali. De aceea a investit cu încredere în dezvoltarea flotei, a mai lansat 34 de noi rute şi a inaugurat în acest an trei baze operaţionale, la Constanţa, Liverpool şi Alghero. Membră IATA, compania Blue Air îşi va păstra aceeaşi creştere dinamică şi în 2018”, a spus Gheorghe Răcaru, director general Blue Air.

Acesta a estimat o cifră de afaceri de 400 milioane euro pentru întregul an 2017 şi aproximativ cinci milioane de pasageri transportaţi, indicatori în creştere cu peste 35% faţă de 2016.

De asemenea, din 2019, Blue Air va fi şi primul operator de Boeing 737 MAX din România. În prezent, la fabrica Boeing, situată în apropiere de oraşul american Seattle, se produc cele 12 avioane Boeing 737 MAX 8 comandate de Blue Air. Pasagerii Blue Air vor putea călători la bordul acestor aeronave începând cu vara anului 2019.

Recent, Blue Air a semnat un acord de codeshare cu compania Alitalia, ceea ce înseamnă că Alitalia are propriile numere de zbor pe toate rutele operate de Blue Air din Italia către România şi către baza sa de la Liverpool. De la începutul anului viitor, va debuta etapa a doua a parteneriatului, astfel că toate zborurile Alitalia de pe aeroporturile Roma Fiumicino şi Milano Linate vor fi comercializate de către Blue Air sub numere proprii de zbor, asigurând o deschidere spre noi pieţe şi mai mulţi pasageri pentru cea mai mare companie aeriană românească. 

Pentru 2018, Blue Air a anunţat trei rute noi – de la Torino la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, din 25 martie 2018, de la Torino la Stockholm, din 27 martie 2018 şi de la Liverpool la Palma Mallorca, din 2 iunie 2018.

Reprezentanţii companiei apreciază că 13 ani de zboruri Blue Air înseamnă 6.762 ocoluri ale Pământului (270.982.871 kilometri parcuşi), 21.487.795 pasageri transportaţi, 54 de ani din viaţa unui om (473.147 ore de zbor).

Blue Air şi-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute.

Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare.

din aceeasi categorie