Acasă EconomieBanci & Asigurari Bilete de avion cumpărate cu bitcoin

Bilete de avion cumpărate cu bitcoin

de M G

bitcoin 2LOT este una dintre primele companii aeriene din lume care introduce posibilitatea plăților cu moneda bitcoin, acesta fiind modul în care transportatorul aerian răspunde la nevoile și așteptările celui mai mare nou grup de clienți care folosesc valuta virtuală în mod curent. Moneda bitcoin poate fi folosită pentru a plăti orice zbor LOT pe majoritatea piețelor unde compania aeriană vinde bilete, precizează transportatorul aerian, într-un comunicat de presă.

Bitcoin este din ce în ce mai populară, iar numărul de locuri în care poate fi folosită această monedă virtuală este în continuă creștere. Există posibilitatea să achiziționezi cu bitcoin bilete de pe site-ul companiei aeriene, lot.com, dar și prin versiunea mobilă și prin intermediul aplicației mobile.

Tranzacțiile sunt convenabile și se fac în deplină securitate, dă asigurări compania poloneză.

Potrivit acesteia, LOT introduce în mod constant soluții inovative, datorită cărora clienții săi beneficiază de tot mai multă flexibilitate — atât în ceea ce privește alegerea produselor de care au nevoie pentru călătoriile lor, cât și metodele de plată pe care aceștia doresc să le folosească la cumpărarea de bilete.

„Suntem deschiși la nevoia fiecărui client în parte. Apelăm la inovații mulțumită cărora fiecare călătorie este din ce mai confortabilă și plăcută nu doar la bord, ci și în etapa de cumpărare a biletului. Mulți dintre clienții noștri fac cumpărături online, inclusiv bilete de avion. Este doar o chestiune de timp până când plățile cu moneda virtuală vor deveni la fel de populare ca și utilizarea cardului de credit în zilele noastre. Noi am văzut acest potențial, de aceea suntem una dintre primele companii aeriene din lume care oferă pasagerilor posibilitatea de a plăti cu bitcoin”, a declarat directorul executiv de vânzări și distribuție al companiei LOT, Jiri Marek, transmite Agerpres.

Plata cu moneda virtuală bitcoin este ușor de realizat și la fel de sigură precum alte metode de plată. Toate tranzacțiile sunt gestionate de PSP una dintre cele mai respectabile și populare platforme de gestionare a plăților cu moneda online.

Prețul biletului va fi calculat în moneda standard selectată de pasager. Doar în ultima etapă a procesului de rezervare, adică în etapa de plată, platforma PSP va converti prețul de cumpărare în bitcoin. După aprobarea sumei și făcând ”click” pe butonul „Cumpărare”, clientul va fi redirecționat spre portofelul bitcoin, iar tranzacția va fi finalizată. Clientul va fi tot timpul pe platforma PSP.

LOT nu efectua tranzacții în bitcoin, ci în moneda folosită pe piața de cumpărare (de exemplu Polonia — zlotul polonez, Germania — euro, SUA — dolarul american). Platforma PSP este responsabilă de conversia și încheierea tranzacției cu LOT.

Noua metodă de plată se adresează tuturor celor care au un portofel bitcoin și care folosesc în mod curent această monedă atunci când fac cumpărături online.

LOT introduce noile metode de plată pentru a-și dezvolta în continuare canalele de vânzare. În prezent, fiecare al treilea bilet vândut de companie a fost prin intermediul site-ului, în versiunea mobilă și prin intermediul aplicației și, cu excepția bitcoin, clienții pot plăti pe lot.com cu card de credit, card de debit sau prin transfer bancar.

Bitcoin a fost lansată la începutul lui 2009 și reprezintă un nou tip de monedă electronică digitală, în baza unui algoritm special. Această monedă virtuală nu este susținută de nicio bancă centrală sau guvern și nici de active fizice, valoarea sa depinzând de încrederea oamenilor în ea. Astfel, valoarea bitcoin este extrem de volatilă. Moneda poate fi schimbată online în monede oficiale (euro, dolar, yen etc.) și poate fi utilizată la cumpărături, chiar dacă nu constituie încă o formă acceptată de plată de marii retaileri.

din aceeasi categorie