Acasă Economie Bani pentru rețeaua de gaze de la Comisia Europeană

Bani pentru rețeaua de gaze de la Comisia Europeană

de L M

Autorităţile locale pot depune documentaţia pentru extinderea reţelei de distribuţie a gazelor până la data de 17 noiembrie, urmând să primească bani europeni în acest sens, a declarat, joi, Petrică Lucian Rusu, secretar de stat în cadrul Secretariatul General al Guvernului. El a participat la Forumul Pieţei de Capital Online, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

„Deşi România are importante resurse de gaze, există 3,5 milioane de români care nu sunt racordaţi, ceea ce afectează calitatea vieţii oamenilor şi atractivitatea economică a anumitor zone. De aceea, Guvernul a lansat programul <Gaz în casele românilor>, începând cu 17 august, în care investim într-o primă fază 235 de milioane de euro din fonduri UE. Ghidul solicitantului a fost lansat pe 17 august, iar autorităţile publice locale pot depune documentaţia până la 17 noiembrie 2020”, a spus Rusu, informează Agerpres.

Finanţarea se acordă pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gaze naturale în comunităţi.

Luni, în cadrul unei alte conferinţe online, FOREN 2020, Eric Stab, directorul general al Engie România, a criticat proiectul autorităţilor de extindere a reţelei de gaze, care este un proces costisitor, iar banii se vor reflecta tot în factura oamenilor. El a asemănat planul autorităţilor cu legenda Meşterului Manole şi a atras atenţia că pot face mai mult rău, plecând de la o intenţie bună.

„Poate fi asemănată situaţia cu legenda Meşterului Manole, pe care toată lumea o ştie, chiar şi străini ca mine. Ştim ce s-a întâmplat cu meşterul Manole şi cu soţia sa, când a încercat să construiască mănăstirea Curtea de Argeş şi a finalizat prin a se sacrifica pe sine, familia sa şi echipa sa. Trebuie să avem mare grijă pe viitor, că avem intenţii bune să construim – construirea unei mănăstiri e o intenţie bună, construirea unei reţele de gaze e o intenţie bună, dar nu trebuie să o facem într-un fel în care să ne autosacrificăm”, a susţinut Stab.

Potrivit acestuia, sunt multe legende cu înţelesuri în folclorul românesc şi trebuie avut în minte pe Manole când se fac politici energetice.

din aceeasi categorie