Acasă Stiri ExterneAfrica Aurul atinge, din nou, cota de 2.000 dolari pe uncie

Aurul atinge, din nou, cota de 2.000 dolari pe uncie

de M G

Cotaţia aurului şi-a continuat creşterea, depăşind din nou pragul simbolic de 2.000 de dolari uncia, pe fondul deprecierii dolarului, după ce datele economice mai slabe din SUA au indicat posibilitatea unor majorări mai reduse ale dobânzilor, în pofida temerilor privind inflaţia, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Cotaţia metalului galben era în creştere, ajungând la 2.024,79 dolari, cel mai ridicat nivel din 9 martie 2022. Şi argintul a crescut cu 3,2%, la 24,75 dolari uncia, iar cotaţia platinei a urcat cu 2,7%, la 1.011,95 dolari uncia.

„Suntem într-un context pozitiv pentru aur, în condiţiile în care datele arată o încetinire a economiei, iar presiunile inflaţioniste rămân ridicate”, a apreciat David Meger, director la High Ridge Futures.

În urma publicării unor date economice mai slabe din SUA, dolarul a continuat să se deprecieze.

Creşterea preţului barilului de ţiţei în această săptămână, după ce Arabia Saudită şi alţi mari producători de petrol din cadrul alianţei OPEC+ au anunţat că îşi vor reduce voluntar producţia de petrol până la finele acestui an, a sprijinit avansul cotaţiei aurului.

„Dintr-o perspectivă tehnică, cotaţia aurului va rămâne probabil solidă şi se va stabiliza la actualul nivel sau chiar mai ridicat. Pragul de 2.050 de dolari uncia ar putea acţiona ca un nivel de rezistenţă important şi, dacă va fi depăşit, preţurile ar putea ajunge rapid la un nivel ridicat record”, a afirmat Alexander Zumpfe, dealer de metale preţioase la Heraeus.

Pieţele estimează acum că sunt şanse de 40% ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să majoreze dobânzile cu 25 de puncte de bază în mai şi 60% şanse ca dobânda să rămână nemodificată. Luna trecută, Fed a majorat cu 25 de puncte de bază rata dobânzii, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările analiştilor.

din aceeasi categorie