Acasă Stiri InterneGaze A plecat și ”ultimul mohican străin” din conducerea unei companii românești de stat

A plecat și ”ultimul mohican străin” din conducerea unei companii românești de stat

de M G

În ședința de astăzi a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Romgaz a fost înlocuit și ultimul administrator străin din conducerea unei companii în care statul român este acționar majoritar: Jansen Petrus Antonius Maria.

AGOA Romgaz a decis schimbări în conducerea Romgaz, ca urmare a alegerii membrilor Consiliului de Administrație (CA) prin aplicarea procedurii votului cumulativ. Astfel, pentru următoarele patru luni, din CA fac parte Aristotel Jude (care este și director general interimar), Bogdan Nicolae Simescu, Manuela Petronela Stan Olteanu, Dan Drăgan (secretar de stat în Ministerul Energiei), George Sergiu Niculescu, Balasz Botond și Gheorghe Silvian Sorici.

”Sunt considerați revocați următorii membri ai Consiliului de Administrație: domnul Ciobanu Romeo-Cristian, domnul Jansen Petrus Antonius Maria și domnul Marin Marius-Dumitru”, se arată într-o comunicare către Bursa de Valori București (BVB).

Reamintim, Jansen Petrus Antonius Maria era membru independent al CA Romgaz din 30 decembrie 2013, adică imediat după listarea acțiunilor celui mai mare producător intern de gaze naturale pe bursa de la București și pe cea de la Londra. Inițial, din CA, pentru doi ani, a făcut parte și Davis Harris Klingensmith, dar a renunțat la mandat în anul 2015.

Cealaltă companie românească listată atât la BVB, cât și la London Stock Exchange, Electrica, a avut, la rândul ei, de-a lungul timpului, și membri străini în Consiliul de Administrație: Pedro Mielgo Alvarez, Willem Schoeber, Willem Jan Antoon Henri Schoeber, Michael Boersma și Arielle Malard de Rothschild. Ultimii au părăsit Electrica Arielle Malard de Rothschild și Willem Jan Antoon Henri Schoeber, în anul 2018. În prezent, membrii CA Electrica sunt Cristian Bosoancă (președinte), Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Ramona Ungur, Dragoș Andrei, Valentin Radu și Radu Florescu.

din aceeasi categorie