Acasă EconomieComunicatii & IT Vodafone lansează 4G în România

Vodafone lansează 4G în România

de GM

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone România va lansa, începând cu 31 octombrie 2012, prima reţea LTE din România, prin care vor putea fi susţinute servicii 4G, se arată într-un comunicat de presă.

Clienţii Vodafone vor putea testa serviciile 4G la viteze de descărcare a datelor de până la 75 Mbps, în mai multe oraşe, până la lansarea comercială a serviciilor LTE, care va avea loc la începutul anului viitor. Din 2013, Vodafone România va oferi servicii 4G la viteze de până la 100 Mbps.

“Vodafone a instalat şi a testat cu succes reţeaua LTE în principalele oraşe ale ţării. Clienţii noştri, persoane individuale şi companii, se vor putea bucura încă de acum de viteze mai mari şi de o experienţă îmbunătăţită, cu serviciile 4G”, a declarat, în comunicat, Iñaki Berroeta, CEO Vodafone România.

Reţeaua LTE a Vodafone operează în banda de frecvenţă de 1800 MHz şi a fost implementată cu echipamente Huawei. România este una dintre primele ţări europene în care Vodafone lansează serviciile LTE, după Germania şi Portugalia.

Tehnologia LTE (4G) are o eficienţă spectrală superioară, de 3-4 ori mai mare decât UMTS/HSUPA, o creştere superioară a debitului la download, până la 100 de Mbps, şi capacităţi mai mari, la tarife mai mici.

Vodafone a obţinut o licenţă 4G la licitaţia de spectru organizată de ANCOM, unde a fost atribuită o cantitate de 485 MHz, respectiv 85% din spectrul scos la licitaţie, iar Vodafone a obţinut 170 MHz din spectrul licitat.

Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu 406,4 milioane de clienţi în întreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 40 de reţele partenere în întreaga lume.

din aceeasi categorie